Монетите Говорят: Деян Драгоев за Римските монети +ВИДЕО

в България/Монетите говорят


Според археологът Деян Драгоев в България са известни данни за 13 града, които са имали собствени монетарници в римският период. Гледайте видеото, което ще ви въведе в монетосеченето по нашите земи. Видеото, което е направено от Деян Драгоев е изключително подробно и доста изчерпателно в него са вложени много труд и познание, доста добре и нагледно разказва Деян Драгоев за божествата почитани от нашите деди по нашите земи.

Стефан Пройнов: Това ВИДЕО е доста поучително за хората, които обичат старите антични монети, биха научили доста от това видео. Разбира се има какво да се добави. Ние от доста време Ви казваме, че монетите говорят и разказват древната история реверсът – задната страна на монета често разказва за събития, храмове и светилища. Разказват не само за архитектурните забележителности, но и за богове почитани от местното население. Монетите с животински сюжети разказват за животни живели по нашите земи и някога в онези времена е имало пантери, пауни и лъвове.

Понякога обаче се срещат и слонове, които не са живели по нашите земи, но са виждани в битките още от времето на битката при Пидна до времето на Елегабал. Монетите говорят и разказват не само историята ни в Римският период, но и за градовете и божествата, които са почитали дедите ни.

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ