Елвира Краснобаева и Ванеса Емилова са с номинации за топ 10 на фондация Енчо Керязов

в България

Елвира Краснобаева и Ванеса Емилова са с номинации за топ 10 на фондация Енчо Керязов

Елвира Краснобаева и Ванеса Емилова попаднаха сред десетте най- добри млади спортисти, които ще се борят за голямата награда в категория “Спорт” в 13- то издание на спектакъла “Нощ на звездите ‘, посветен на талантливите деца на България, организиран от фондация “Енчо Керязов”.

Комисията по избора в категория „Спорт“ имаше нелеката задача от над 500-те подадени кандидатури да отсее 10-те най-силни, които да продължават към финалната фаза. Всредата на май, ще бъдат обявени тримата финалисти, които ще видим в “Нощ на звездите”.

„Искам да благодаря на Българското национално радио, че е наш медиен партньор. Вече мисля, че 8 години работим заедно. За нас е важно да се чува за тези деца и младежи, да се чува за техните успехи, да се гордеем с тях, да ги подкрепяме и разбира се, да ги мотивираме, да продължават да се занимават това, за което ще бъдат наградени на 1 юни.

Тази година общият брой на кандидатурите е 535 в различни спортове. Това, разбира се, е радостно, защото нашите деца и младежи продължават да постигат такива високи резултати. Важно е да отбележа, че освен десетката, всяка година даваме и няколко специални награди, една от който е „Смело сърце“.

Тази година номинирани за тази наградата е отбор по хокей на трева от Пловдив. Децата са от 14 до 18 годишна възраст, които са специални потребности. Те спечелиха сребърен медал на световните игри на Спешъл олимпикс в Берлин през миналата година.

Това е изключително голям о постижение, като се има предвид, че нашия отбор е формирана от деца от няколко училища в Пловдив и областта и тренира само от 1 година“, сподели специално Енчо Керязов.

Сред най-добрите 10 попаднаха едни от най-талантливите спортисти на България, носители на редица медали от световни , европейски първенства, световни купи и турнири по бокс, художествена гимнастика, таекуондо, кикбокс, карате шотокан, карате, автомобилизъм, брейк, скокове на батут.
Класацията Топ 10 в категория “Спорт” (по азбучен ред) преди финалния етап е:

1. Ангел Димитров – бокс
2. Ванеса Емилова – художествена гимнастика
3. Елвира Краснобаева – художествена гимнастика
4.Калина Бояджиева – таекуондо и кикбокс
5. Максимилиан Кошерников – карате шотокан
6.Никола Цолов – автомобилизъм, Формула 3
7. Пламена Георгиева – брейк
8.Радослав Петров – карате шотокан
9. Теодора Цанева – карате и карате шотокан
10. Цветин Стоянов – скокове на батут

Церемонията по връчването на 13-те годишни награди ще се проведе на 1 юни в „Арена София“, в началото на големия спектакъл “Нощ на звездите”, който се организира под патронажа на президента Румен Радев.

„На първи юни предстои грандиозно шоу. Програмата е отдавна готова на 100%. Ще имаме двама комици. Ще имаме две групи с мотористи, едната от Финландия, а другата от Швейцария.

На сцената ще излязат и Радио-децата, заедно с Гвардейския духов оркестър. Те ще изпълнят най-популярната у нас детска песен“, добави заместник- кметът по спорта в община Ямбол.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ