Манолова ще участва в заседанието на правната комисия днес за промените в Изборния кодекс

в България

Манолова ще участва в заседанието на правната комисия днес за промените в Изборния кодексПредседателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще вземе участие в заседанието на парламентарната правна комисия днес.

Заседанието започва от 13:00 ч. в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1.

На заседанието ще се разгледат внесените от група народни представители на ГЕРБ и ДПС промени в Изборния кодекс.

ГЕРБ се готвят за нови, много по-мащабни манипулации на изборните резултати. Комбинацията връщане на хартиени бюлетини и удължаване на изборния ден с 24 ч. до 48 ч., както предлага Борисов с нови промени изневиделица в Изборния кодекс, дава възможност в нощта между двата изборни дни да се подменя вот и да се разнасят чували. Депутати на ГЕРБ ще ходят като „торбалани“ с черни чували, заяви Манолова, още когато ГЕРБ внесе законопроекта.

Депутатите от ГЕРБ предлагат при извънредна епидемиологична обстановка изборният ден да бъде 48 часа, а не 24 часа, както досега.

Манолова настоява, че никакви промени в Изборния кодекс не са необходими, за да се въведе машинно гласуване на следващите избори.

Виж повече на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ