Манолова: Прие се съществено вдигане на минималната пенсия и по 650 лв. за втората година от майчинството

в България

Манолова: Прие се съществено вдигане на минималната пенсия и по 650 лв. за втората година от майчинствотоМанолова: Прие се съществено вдигане на минималната пенсия и по 650 лв. за втората година от майчинството

Срещу „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Хаджигенов и Татяна Дончева продължава координираната от ГЕРБ и ИТН атака, каза Манолова

Вчера бяха приети предложенията на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за увеличаване на майчинството през втората година на 650 лв. и за увеличаване на минималната пенсия. Прие се и предложената актуализация на пенсиите от служебния кабинет – по 70 лв. допълнително за всички пенсионери и така минимална пенсия стана 370 лв. Беше приета и добавка от 120 лв. По този начин минималната пенсия стана 490 лв. от 1 октомври.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред бТВ днес.

Най-после се приеха добри неща за българските пенсионери и за 30 хил. майки, които са се осигурявали и ще получат подкрепа за втората година от майчинството, допълни тя.

Относно твърденията на народния представител от „Има такъв народ“ Радостин Василев срещу Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Манолова заяви, че тези, които разпространяват подобни небивалици, ще си понесат отговорността пред съда. Това е тежко обвинение и в политически, и в наказателен план. Преди да се говорят подобни небивалици човек трябва да си даде ясна сметка какво ще последва. Срещу „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Хаджигенов и Татяна Дончева продължава координираната от ГЕРБ и ИТН атака, допълни тя и подчерта, че е показателен синхронът между ГЕРБ и ИТН, в който се е включил и главният прокурор.

Защо главният прокурор не се самосезира за пачките в чекмеджето на бившия премиер, за „такса спокойствие“ в размер на 70 млн. лв., за онези 10 млн. долара, преведени от ВМЗ – Сопот на сръбска фирма, за да се осигури спокойствие на бившите управляващи, попита още Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ