Това са нещата, които бедните и богатите правят напълно различно

в Любопитно

В последните години няма как да не включите телевизора и да не чуете поне един коментар за неравенството и дисбаланса в обществото между бедни и богати. Едните са много, другите са съвсем малко. Така обаче е структуриран светът от дълго време насам.

Опитите да бъде премахнато това неравенство обаче невинаги са добра идея и често са водили да катастрофални последици за всички – богати и най-вече за бедните. В крайна сметка, за да бъде премахнато това неравенство, трябва по-скоро внимателно обмисляне.

Анализи и доклади как може да бъде намалено това разделение в обществото и какво води до него има много, но ние ви предлагаме една малко по-различна, хумористична гледна точка. Или с други думи – кои са нещата, които бедните и богатите правят напълно различно:

Заеми

Докато богатите хора ползват заемите, за да печелят още повече пари, бедните обикновено ги ползват, за да си платят сметките.

Ходенето в Спешна помощ

Богатите хора отиват там при неочаквани медицински събития, които се нуждаят от незабавно внимание, докато бедни хора отиват там, когато тяхното здравословно състояние не може да бъде пренебрегнато повече.

Банкомати

Богатите ги полазват често, за да си изтеглят допълнително пари, когато са им нужни, докато бедните теглят много на веднъж, за да не им удържат всеки път такса.

Ресторанти

Богатите хора отиват на ресторант, за да опитат нови вкусове, бедните – за да се нахранят.

Кучета

Богатите хора отглеждат кучета за киноложки изложби и състезания, а бедните – за да им пазят дома.

Времето и парите

Богатите ползват времето, за да изкарат и натрупат пари, а бедните – за да изкарат пари и да ги дадат за месечните сметки.

Отпуски и ваканции

Богатите ги ползват, за да си прекарат добре на някое екзотично място, а бедните ги използват, за да имат време да поправят колата или апартамента си.

Консервирана храна

Богати я ползват, за да има какво да ядат на яхтата си, бедните – за да оцелеят.

Пространство

Богатите го ползват, за да покажат статус, бедните – за да има място къде да държат нещата си.

Старите коли

Богатите ги ползват като луксозни и старини стоки, а бедните просто ги ползват.

Гласовете

Богатите ги получават по време на избори, бедните само им ги дават.

Източник: ezine.bg

Виж още публикации на bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ