Стефан Пройнов: Божията мъдрост – още един подарък за всички нас

в България/История/Религия

 

Стефан Пройнов: До идването на Божият Син Иисус Христос, най-мъдрият дотогава живял по земята е бил Соломон…царе и владетели са прекосявали света,за да се срещнат със Соломон и да чуят от неговата мъдрост

Бог се яви на Соломона и му рече: Искай какво да ти дам. 

8 А Соломон каза на Бога: Ти си показал голяма милост към баща ми Давида, като си ме поставил цар вместо него.

9 Сега, Господи Боже, нека се утвърди обещанието, което Ти даде на баща ми Давида; защото Ти ме направи цар над люде многочислени като праха на земята.

10 Дай ми, прочее, мъдрост и разум за да се обхождам прилично пред тия люде; защото кой може да съди тоя Твой голям народ?

11 И Бог каза на Соломона: Понеже си имал това в сърцето си, и не поиска богатство, имоти и слава, нито живота на ония, които те мразят, нито поиска дълъг живот, но поиска за себе си мъдрост и разум за да съдиш людете Ми, над които те направих цар,

12 дават ти се мъдрост и разум; при това ще ти дам богатство, имоти и слава, каквито не са имали царете, които са били преди тебе, нито ще имат някои след тебе.

2 летописи 1 гл.

Христос слезе на земята и прие човешки образ:

Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе.

39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.

41 Ниневийските мъже ще се явят на съда с това поколение и ще го съдят, защото те се покаяха чрез Ионовата проповед; а ето, тука има повече от Иона.

42 Южната царица ще се яви на съда с това поколение и ще го осъди, защото тя дойде от краищата на земята за да чуе Соломоновата мъдрост; а, ето, тука има повече от Соломона.

Матей 12 гл.

Соломон явяваше на света своята мъдрост, която също беше дар от Бога.
Божият Син дойде и ни каза,че при Него има повече от Соломона.

Бог и неговата мъдрост слязоха при човеците!
В това вярват милиони християни и там е тяхната надежда!

Стефан Пройнов: Архангел Метатрон е мощен Архангел на необятен духовен огън, мъдрост и божествена светлина. Ангелът, който е водил еврейския народ през пустинята през 40-те години, прекарани в пътуване до Обетованата земя наричан още писарят.

Стефан Пройнов: тези 40 години не бяха ли за да се сменят едно поколение с друго и Еврейският народ да се промени из корените си?

Дали не става дума за Акашиевите записи и достъпът до тях?

Стефан Пройнов: Много можем да цитираме древните записи и Библията да говорим за книгата на мъртвите и книгата на живите но дали това са портали през който са преминавали древните за да се свържат с  онази библиотека на знанието и познанието в която се складира паметта на душите?


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ