Стоичков е неутешим: 8 години все чакам твоя номер да звънне / СНИМКИ

в България

Легендата на българския футбол Христо Стоичков не забравя приятелите и колегите си, макар те да не са сред нас.

С прочувствен пост той отбеляза годишнина от кончината на друг, не по-малко стойностен български футболист и легенда от лятото на 1994 година Трифон Иванов.

Изминаха 8 години, а все едно никога не си си тръгвал!🥲🥲🥲 Все чакам да звънне твоят номер, за да ми каже някоя от великите ти крилати фрази!🥲🥲🥲🥲🥲 Туньо, не си забравен и никога няма да бъдеш!❤

❤

❤ Ти беше сърцето и душата на нашия отбор!💞💞💞 И страшилище за световни шампиони, които редовно биехме!💪💪💪 Почивай в мир, приятелю!🖤🖤🖤 И ни пази от мястото, където си сега!❤❤

Днес се навършват осем години откакто си отиде Трифон Иванов. Той остана в историята на спорта като един от най-добрите централни защитници в българския футбол.

Става футболист №1 на България за 1996 г. Има 77 мача за националния отбор, в които отбелязва 6 гола. Влиза състава на златния тим, завоювал бронзови медали на паметното Световно първенство в САЩ през 1994-та година. Автор е на паметния гол в мача срещу Русия, с които националния отбор се класира за Мондиал’98.

Много хора се присъединиха към Стоичков и си спомниха със съжаление за ранната му кончина.

Дълбок поклон Туньо … Жалко че си отиде толкова млад !!! 🙏

Дълбок поклон Туньо!!! Почивай в мир!!!

Поклон и мир на душата му! Един велик българин!

Поклон велик футболист и човек с главно Ч, още помня гола му срещу Русия!

Туньо си отиде от инфаркт едва на 50 години, но Стоичков не е пропуснал повод да напомни за приятеля си.

Подобаваща чест му оказа и в един от най-важните за него моменти в живота, а именно неговия бенефисен мач по повод 50-годишнината му, където в 3-та минута бе почетена паметта му.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ