На тази ограда висят хиляди сутиени – ето защо!

в Любопитно

Оградата със сутиените се намира в Централен Отаго

В Нова Зеландия привичките са особени – там закачат непотребните неща и боклука по оградите. Има няколко световноизвестни такива места, където висят хиляди сутиени, четки за зъби, колела…

Не е задължително туристическите атракции да са шедьоври на архитектурата и изкуството или пък древни паметници на културата.

Оградата със сутиените в региона Централен Отаго е чудесен пример за това. Стотици туристи от цял свят се стичат там за да видят дамското бельо. Името на тази ограда е Cardrona

Bra и началото е поставено в първата сутрин на 1999 година. Тогава са намерени четири женски сутиена, закачени на оградата, разположена по протежение на пътя. Местните разказват, че група празнуващи новата година жени са метнали бельото си за спомен, излизайки от близкото заведение.

През следващите няколко седмици броят на сутиените на оградата се увеличава. Година по- късно вече има над 60 сутиена. Колкото повече се говори за чудноватата ограда, толкова повече стават и сутиените.

Така през следващите години броят им вече се измерва в хиляди, а оградата се превръща в уникална атракция.

Зъби

Оградата с четки за зъби (Toothbrush Fence) пък се намира на селски път на около половин час от Хамилтън. Създателят на тази атракция също е местен, но там могат да се видят четки от всички краища на света. Всеки, който иска и неговата да виси там, може да я прати. Сред „видните“ е и четката за зъби на Хелън Кларк, бившия министър-председател на Нова Зеландия. Има и подобна ограда с джапанки.

Алеята на дъвките пък се намираше в Сиатъл, САЩ. Да, става дума за дъвкани и изплюти дъвки, залепени на стената. Милиони дъвки. Те са били лепени в продължение на 20 години, за да оформят пъстроцветната ограда. Хората оформяли надписи с дъвките си, сърца, залепвали визитки и какво ли не. Освен туристи обаче стената привличала и плъхове. Ето защо през 2015-а беше премахната окончателно.

Преди развалянето на атракцията тя е била с впечатляващи размери – дължина 15 м и височина 4,5 м. Теглото е над 1 тон.

Източник: po-krasivi.net


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ