Монетите Говорят: Монета със Зеленски пуснаха от Белият дом

в България/Монетите говорят

Монетите Говорят: Монета със Зеленски пуснаха от Белият дом
Стефан Пройнов: Монетите говорят, но какво ще ви каже последната монета пусната за продажба в Белият Дом. Магазинът за сувенири в Белия дом пусна монета с образа на украинския президент Володимир Зеленски.

Новината беше обявена с публикация в социалната мрежа и Туитър. Монетата ще се продава на цена от 100 долара за бр. На лицевата страна е изобразен Володимир Зеленски. На гърба пък има карта на Украйна в признатите й граници, които включват Крим и Донбас.

От сувенирния магазин на Белия дом съобщиха, че вече приемат предварителни поръчки. Доставките ще стартират от 15 юни. Всички приходи от продажбите ще бъдат преведени на американския клон на Международния комитет на Червения кръст за хуманитарна помощ на Киев. Америка е страната с най-голяма нумизматична общност.

Стефан Пройнов: Има скептични изказвания в социалните мрежи, че картата на обратната страна на монетата може и да не актуална след време.

Важното е, че инициативата не е поредната доза хибридна война, а с благородни намерения, защото насъбраните средства ще се използват от Червеният кръст за подпомагане на хората в нужда.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ