Да си умреш девствен: 6 известни хора, които никога не са правили секс

в Любопитно

Девствеността не е това, което беше в “доброто старо време”, както биха казали по-консервативните баби, неодобрително клатейки глава, докато гледат клип на Гери-Никол или Миленита. Едно скорошно проучвано на компанията Durex, проведено в 44 страни, показва, че средната възраст, на която хората губят девствеността си в наши дни, е 18, 4 години.
Исландците са най-нетърпеливи да се разделят с досадното бреме на девствеността (15, 6 години), докато най-голям е броят на “къснозрейките” в Малайзия, където младите правят за първи път секс на средна възраст 23 години! В обществата от модерен, западен да си възрастен и все още девствен е голяма рядкост.

А да си девствен И известен е направо оксиморон, тъй като, събрани заедно, тези прилагателни звучат абсолютно взаимоизключващи се. И как не! Думата “слава” логично се асоциира не само с богатство, но и със секс. Каква е ползата от това да си известен, ако не се възползваш докрай от всички сладки удоволствия, които животът ти поднася като на тепсия! И все пак, аналите са живи и, ако се разровим в тях, ще установим, че дори сред най-известните и важни личности в историята на човечеството е имало такива, които са напуснали този свят, без изобщо да са ГО правили.Вижте кои са те:

Анди Уорхол: Много малко се знае не само за сексуалния живот на една от най-важните и определено една от най-ексцентричните личности на американската поп култура, но също и за личния му такъв. Уорхол никога не отрича, че е гей, но в някои редки случаи не пропуска възможността да шокира обществеността и с признанието, че е девствен. Но злите езици продължават да настояват дори 30 години след смъртта му истината да излезе наяве. Те подлагат на съмнение твърдението на великия творец за девствеността му. Според данните от медицинския му картон от 1960 г., Уорхол е бил лекуван от венерическа болест. А всекиму е известно, че не се разболяваш от гонорея и хламидия, ако ядеш много сладолед.

Никола Тесла: Един от най-прочутите и енигматични изобретатели на всички времена умира, без никога да е почувствал интимната близост на друго човешко същество. Трябва да е бил много зает да претворява гениалните си хрумвания на практика, за да не му е оставало ама съвсем никакво време за романтика. Тесла се придържа към много строг дневен режим. Работи всеки ден от 9 сутринта до 6 вечерта, вечеря точно в 8:10 в един и същ ресторант, на една и съща маса – ден след ден, година след година. И винаги сам. От време на време организира партита, на които кани свои колеги и съмишленици, но казват, че го е правил с неудоволствие и само от социална куртоазия. В края на живота си Тесла заменя компанията дори на малкото хора, с които се среща, с тази на… гълъбите.

Джон Едгар Хувър: Още от началото на 40-те години на миналия век по адрес на първия директор на американското ФБР се носят слухове, че е хомосексуалист и има фетиш към преобличането в женски дрехи. Шушука се дори, че поддържа интимна връзка с асистента си Клайд Толсън. Понеже нищо не убягва от вниманието на Хувър, той е твърдо решен да издири всеки един, който разпространява подобни слухове и да го накаже по начин, по който тайните служби се справят с предателите и лъжците. Веднъж толкова се ядосал на един журналист, който намекнал, че директорът на Бюрото носи “подозрителен” парфюм, че публично го съсипал, изкарвайки на бял свят уронваща престижа му информация, която лично успял да изрови. В биографична книга за живота на Хувър, излязла през 1988 г., авторите твърдят с голяма доза увереност, че най-важният човек във ФБР, всъщност никога не е изпитвал сексуално желание и най-вероятно е умрял девствен.

Дом Периньон: Знам какво си мислите – как е възможно човекът, чието име се асоциира с една от най-божествените напитки, познати на човечеството, да се е лишил от друго божествено преживяване, каквото е сексът! Но това е факт. Френският бенедектински монах Дом Периньон остава девствен през всичките 77 години от живота си. Разбира се, това привидно нещастно стечение на обстоятелствата се дължи най-вече на призванието му – да си католически монах през Средновековието си е било трудоемка денонощна дейност. А отгоре на всичко монасите са давали обет за целибат като знак за отдадеността си на Бог. Обаче фактът, че монахът умира девствен не е по-шокиращ от факта, че съвсем погрешно му е приписана заслугата за изобретяването на шампанското. Всъщност Дом Периньон е бил просто един от многото монаси, работили върху предотвратяването процеса на вторична ферментация.

Луис Карол: Авторът на “Алиса в страната на чудесата” е бил, меко казано, странен. Ако живееше в наши дни, вероятно щяха да му лепнат много неприятни и дори обидни епитети, сред които неминуемо щеше да е и “педофил”. Склонността му да снима оскъдно облечени деца е доказан факт. Той обаче упорито се опитва да убеди приятелите си, че интересът му към съвсем млади, полуголи момичета е напълно лишен от еротични помисли. Биографите му обаче не спестяват истината. В някои от писмата си известният британски писател изразява желанието си да се ожени за 11-годишно момиче, за което се предполага, че е прототипът на Алиса. Не става известно дали Карол е успял да удовлетвори плътските си желания с обекта на своята страст, но се знае със сигурност, че никога през живота си не е имал любовна връзка с възрастен човек. Нищо чудно, че така и не му е излязъл късметът

Жана д’Арк: Пословично смелата девойка е сред най-обичаните герои в историята на Франция. Образът на Жана д’Арк като военен лидер и канонизирана светица става толкова легендарен и заради славата й на девица-мъченица. Не просто така хората са започнали да наричат Жана д’Арк “Орлеанската дева.” Безброй книги и филми разказват историята на младото момиче, която загива трагично, изгаряйки на клада през 1431 г. Едно скорошно изследване обаче хвърля неочаквана светлина върху фактите около обстоятелството, че е умряла девствена на 19-годишна възраст. Съвременните историци твърдят, че Жана д’Арк може би е страдала от Синдрома на Морис. Това е медицинско състояние, което се изразява в генитално вирилизирани гениталии (клиторът наподобява пенис), липса на менструация и оскъдно окосмяване. Жените с този синдром са физически много силни и издръжливи, с добре развити мускулести тела. Освен това те изпитват минимално, а често и никакво сексуално желание. Това обяснява до голяма степен защо Жана д’Арк е въртяла меча като мъж, но никога не е била привлечена от такъв. Така че ако живееше днес, със сигурност щяха да й лепнат етикета “джендър”.

Източник: chr.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ