Автопортретът на Леонардо да Винчи ни дава магическа сила! (Вижте какво става, ако се вгледате в него)

в Любопитно

Автопортретът на Леонардо да Винчи ни зарежда с неподозирана сила! Той е геният на Ренесанса. Италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор, художник.

За мнозина изследователи той е образа на ренесансовия човек и велик гений.Защото е сред най-интелигентните и талантливи хора, живели някога на земята.

Велик художник, сред най-известните му платна са „Мона Лиза” и „Тайната вечеря”. Въпреки че е познат повече като художник, известни му са само над 20-на платна.

И до ден-днешен кардиолозите използват неговата скица на сърце по време на операции.

Една от последните му поръчки е на механичен лъв, който можел да върви и да си разтваря гърдите, за да разкрие букет с лилии.

Векове наред човечеството черпи вдъхновение от неговите бележки, скици, наблюдения и научни теории.

Леонардо да Винчи се ражда на 15 април 1452 година близо до селцето Анчиано в днешна Италия. Бил е извънбрачно дете на Сан Пиера да Винчи, виден държавник и жена от простолюдието-Катерина.

Отгледан е от баща си и неговите съпруги. Когато да Винчи става на 5 години се местят в семейния имот до град Винчи, откъдето идва и името на фамилията.

Младият Леонардо не получава страхотно образование – научават го единствено на основно писане, четене и математика, но за сметка на това артистичните му таланти проличали отрано.

На 20 години да Винчи се квалифицира за членство като майстор художник във Флорентинската гилдия на Свети Лука. Тогава отваря и собствена работилница.

Умението на Леонардо да Винчи да работи като архитект, военен инженер и в същото време художник и скулптор говори много за неговият остър интелект и огромното му любопитство.

Една от най-запомнящите се творби на гения е неговия автопортрет, правен в по-зрелите му години.Детайлите по лицето му са толкова прецизни, че създават триизмерен ефект!

Освен това се смята, че портрета има свръхспособности.

Влияе изключително благотворно! Ще подсили организма ви и ще се справите много добре с болести и вируси. Ще изостри съзнанието и волята ви, и ще ви направи по-умни!

Загледайте се в лицето на гения и само след секунди ще почувствате положителна енергия!

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ