MarketWatch: Американците изхвърлят хранителни продукти за 165 млрд. долара годишно

в Любопитно

MarketWatch: Американците изхвърлят хранителни продукти за 165 млрд. долара годишно

Вашингтон. Американците изхвърлят хранителни продукти за сумата от 165 млрд. долара всяка година. Това се казва в изводите на съвместно изследване на Харвардския университет и Съвета за защита на природните ресурси на САЩ. В натурално изражение в САЩ се изхвърлят около 72,5 млн. тона продукти и хранителни отпадъци, пише MarketWatch.

Според експерти, това е свързано с липсата на разбираема маркировка за срока на годност върху продукцията. Много от етикетите на стоките съдържат маркировка за срока, до който търговците трябва да продадат продукта, заедно с тази, която бележи срока на годност.

Според изследването, над 80% от американците изхвърлят годна за консумация храна заради объркване в разчитането на етикета.

Превод и редакция: Калина Жекова
Източник:focus-news.net
При наличието на световен глад и бедност това изследване звучи доста обезпокояващо !


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ