Любопитно ! Вижте кои живи същества могат да преживеят ядрена война

в Любопитно

Любопитно ! Вижте кои живи същества могат да преживеят ядрена войнаВижте кои живи същества могат да преживеят ядрена война+ВИДЕО
Докато ядрените оръжия съществуват, винаги ще има опасност да бъдат използвани. А това ще е гибел за света, какъвто го познаваме в момента. Огромните мащаби на подобен сценарий ни пречат да си го представим. Човешко е да си мислим, че светът ще продължи да съществува, както досега. Но не трябва да забравяме поуките от историята.
Вижте кои живи същества ще преживеят ядрена война

Амеба
Амебата е една от най-простите форми на живот. От амебата са започнали развитието си останалите животни и дори ние, хората според Дарвин. Съществото може да изпада в състояние на сън за почти вечни времена, а и броят на амебите по света е огромен. Освен това амебата не я притеснява радиацията или евентуална мутация, след облъчване. Тя определетно ще оцелее след една атомна война.

Хлебарка
Хлебарката е може би най-известната гадинка, на която и се носи слава за оцеляване след атомен катаклизъм. Способна да понесе огромни количества облъчване, хлебарката не се притеснява от евентуална война. Тази си резистентност към радиацията тя дължи на много бавното делене на клетките в организма си-на всеки 48 часа. Така време за мутация почти няма, а и самият организъм на насекомото е изключително устойчив.

Скорпион
Скорпионът също е много издръжливо насекомо. Оцеляването му при атомна война е доста вероятно, защото при облъчване животинката не претърпява никакви поражения. Има случаи на замръзнали екземпляри и след това съживени, което ще е плюс при ядрената зима.
Пчелата Braconidae
Този вид пчели са паразитен вид-снасят яйцата си в други животни. Изненадващо за мнозина, но тази пчела може да понесе 180 000 единици радиация, което е уникално по рода си. Този факт я прави един от сигурните оцелели след ядрена война.
Лингулата

Това животинче е от семейството на раменоногите – животинки с черупки като мидите. През цялата история на земята е имало няколко масови изтребления на живия свят, но лингулата няма никакви проблеми с това. Тя е оцеляла през всички катаклизми до днес. Все пак за същество, което е надживяло 99% от съществуващите видове, може да се каже, че би оцеляла и при атомна война.

Източник: dariknews.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ