Няма да повярвате какво влияние ви оказва цветът на косата

в Любопитно

Дори и през ум не ви е минавало какво огромно влияние ви оказва цветът на косата. Може би много пъти сте се питали дали мъжете си падат по блондинки или пък по брюнетки. Вероятно сте си задавали и въпроса дали има правила и какви са те.

Учените са открили, че цветът на косата наистина оказва огромно влияние. Именно от него зависи начинът, по който възприемате противоположния пол, както и атрактивността ви в техните очи.

Психолозите от университета в Минесота са си поставили за цел да проучат п какъв начин цветът на женската коса влияе върху представителите на силния пол.
В изследването са взели участие сто мъже. На всички тях са били показани фотоси на дами с различен цвят коса – руса, черна, кафява, червена.

Изследването показало, че силният пол възприема като най-атрактивни дамите с по-ярките коси. Според тях те изглеждат доста по-млади и много по-привлекателни от онези с тъмните коси.

Освен това се вярва, че дамите с руса или кестенява коса, са много по-романтични партньорки в сравнение с онези представителки на нежния пол, които са с черни коси.
Темата за най-предпочитания цвят се дебатира от десетилетия. Така и не може да стане ясно по категоричен начин обаче дали мъжете предпочитат блондинки или брюнетки. Вие как мислите?

И след като стана въпрос за косата, може би, би било подходящо да ви дадем и няколко съвета за красива и жизнена коса.
Едно от най-важните условия, които дамите често пренебрегват, е предпазването й от ултравиолетовите лъчи. Те изсушават косата, което пък на свой ред води до загуба на гъвкавостта й.

В такива случаи тя губи еластичността и обема си и започва да окапва. Със сигурност не бихте искали да се стигне до там. За да избегнете всичко това, е нужно да нанасяте предпазни продукти преди да я изложите на ярките слънчеви лъчи. Най-подходящи за тази цел са продуктите за коса със защитни филтри. Носенето на шапка също може да ви помогне да предпазите косата си.

Избягвайте да променяте екстремно цветът на косата. Това води до трайно увреждане, с което може да не успеете да се справите. Специалистите коафьори съветват промяната на цвета на вашата грива да не надвишава три нюанса.

Макар, че е препоръчително да я сресвате, не трябва да прекалявате и с това занимание. Трябва да знаете, че твърде честото или продължително ресане нанася сериозни вреди на гривата ви.

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ