Куршум се лее само до 40-ия ден от уплаха

в Любопитно

Леенето на куршум е древен метод срещу страх, който обаче се използва и до ден днешен. По нашите земи се практикува вече над 500 години. Методът се предава през поколенията устно чрез жените в рода. Ако не случат на дъщери или внучки, може и на приятелки. Вещите в този метод са категорични, че той се използва срещу уплаха, обща слабост, безсъние, тревожност и нощно напикаване. Най-общо може да се каже, че това е древен способ да се прогони стрес.

При леенето на куршум парче олово се разтопява на огън в меден съд, след което се пуска в студена вода. Тогава металът се разпръсква на малки парченца или образува някаква фигура. По нея може да се тълкува от какво точно се е уплашил човек. Тя символизира страха ни от определено нещо. Ако отливката на куршума приеме формата на човек, това означава, че някой ни е изплашил, ако пък е животно – значи то е причината за нашия страх.

Доста често при леенето на куршум се случва многократно той да не се събира и да трябва процедурата да се повтаря.
Вещите в тайнството са категорични, че куршумът трябва да се лее не по-късно от 40 дни от датата на случката, предизвикала силния страх и стрес. Защото след това страхът “оживява” и никой вече няма да може да помогне на страдащия да се справи с него и да го преодолее. Другото важно условие за ефект от приложението на метода е вярата. В изцелението и прогонването на страха трябва да е убеден както изплашеният човек, така и този, който му лее куршума.

Източник: retro.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ