Плаващ в Космоса хотел отваря до 2021 г.

в Любопитно

Милиардерът Робърт Бигълоу, който е основател на хотелската верига Budget Suites, планира амбициозен нов проект за изграждане на космически хотел до 2021 г. Новата му компания Bigelow Space Operations е част от Bigelow Aerospace, основана през 1999 г.

Bigelow Aerospace понастоящем е в процес на изграждане на два космически модула B330-1 и B330-2, за които милиардерът твърди, че са доста напреднали в производството.

Bigelow Space Company е създадена да управлява модулите, докато Bigelow Aerospace отговаря за изпращането им в орбита.

Тези два модула ще служат като орбитиращи хотели. С дължина от 16 метра, те се свързват помежду си, за да образуват огромна частна космическа станция. Ще са позиционирани на ниска орбита около Земята.

Ако планът успее, космическият хотел на Бигълоу ще бъде не само туристическа дестинация, но и ще служи като подходящо място за правителства, търсещи орбитално лабораторно пространство.

За тези, които търсят галактическа ваканция, Бигълоу отбелязва, че цената на престоя ще бъде осемцифрено число, но от по-малките.

Новият космически хотел е поредната стъпка в инвестицията на милиардера в “глобалния космически пазар”.

Компанията му влага средства и в други проекти, които целят по-нататъшно дългосрочно проучване на космоса. Тя работи съвместно и с United Launch Alliance (ULA), за да изпрати новото си местообитание в ниска лунна орбита до 2022 г.

Това е само допълнение към плановете на компанията да изпрати хора на Марс, посочва Бигълоу, но би било огромен скок за човечеството.

Източник: retro.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ