Истинските тайни общества

в Конспирации

Масони, Илюминати, Билдерберги, Череп и кости – всички сме чували за тези организации. Популярността им е толкова голяма, че вече не попадат в графата тайни.

Т.нар. тайни общества влизат в редица конспиративни теории. Ритуалите, инициативите и членовете им дори участват в обществения живот. Те влияят на глобалната икономика по начини, по които обикновените хора дори не подозират.

Някои предполагат, че масово популярните организации са само параван за много по-тайни и могъщи. Целите и мотивите им са ясни само на членовете им. Те имат огромна вина за редица исторически събития, а ние дори не подозираме.

Предполага се, че могат да решат и във всеки един момент да променят хода на събитията в световен мащаб.

Вижте едни от най-тайните организации и оскъдната информация, с която разполагаме за тях:

Групата на телешките глави

Обществото е създадено от опонентите на крал Чарлз I на Англия. Членовете му са празнували екзекутирането му на 30.01.1649 година. Следващите години всяка среща се осъществявала именно на този ден. В него те организирали пиршества в различни домове всяка година, като основната цел била да посрамят живота на краля.

Те използвали черепи на телета, от които пиели вино. Те вдигали пълни наздравици в чест на смъртта на краля. Животинските глави символизирали предишната диктатура на Англия. Обществото се разпада през 1735 година, когато група хора нахлува по време на пира им и го разваля.

Сектата Руж

Канибали и обирджии на гробове членуват в сектата, позиционирана в Хаити. Информация за съществуването ѝ дава Зора Хърстън. Жената пише роман, в който описва индиректните си впечатления от членовете на сектата. Книгата излиза през 1938 година и се казва Tell my horse. Тя говори за вууду практиките на сектата и убеждението им, че съществуват зомбита.

Членовете били убедени, че зомбитата са телата на мъртвите, откраднати от черни магьосници. Вярването им идва от миналото, когато отровените хора често били смятани за мъртви и погребвани живи. Малко преди погребението си обаче излизали от ковчезите. Членовете на сектата са виждани от жителите на Хаити в гробищните паркове през нощта. Там те са извършвали ужасяващи ритуали върху жертвите си.

Екпе

Тайно африканско общество, чието име означава мистериозен и невидим дух на джунглата. Говори се, че самият дух води церемониите на обществото. Основна цел на тайното общество е въвеждането на законови и политически правила, които да подсигурят ред и справедливост в районите, където живеят членовете му. По време на церемониите членовете носят маски. Те са само мъже, основно от Нигерия и Камерун. В тайното общество има първостепенна и второстепенна група хора. Второстепенните плащат, за да ги приемат.

Първостепенните се наричат Амама и са хора, готови да платят огромна сума. Именно те взимат всички решения относно общественото здраве. Привидно те спонсорират фестивали в градовете си, като карат всички да мислят, че дават всички пари за народа. Истината обаче е друга. Членовете на Екпе са длъжни да пазят пълно мълчание. Говори се, че обществото е стартирало като религиозна група и зад добронамерената фасада и до днес изпълнява ритуалите си.

Обществото Туле

Тайното общество е основано през 1918 година в Германия от ветеран от Първата световна война. То се гради на база на расизма и идва от арийската раса. Членовете са убедени, че трябва да живеят в град, наречен Ултима Тъл, който се намира някъде в близост до северния полюс. Той е столица на Хиперборея – митична страна с перфектни земи и винаги хубави време. Общество Туле ненавижда евреите и комунистите. Всеки, който иска да влезе в него, трябва да докаже, че има чиста кръв и никакви еврейски вярвания.

Говори се, че самият Хитлер е членувал в общество Туле. Идеологията му се свързва с нацистки конспиративни теории, като например с построяването на нацистки летящ кораб, управляван от водещата раса. Някои предполагат, че обществото се е разпаднало през 30-те години заради анти-масонските закони и напрежението върху нацистите. Други обаче са убедени, че функционира и до днес.

Леопардовото общество

Формира се в средата на 1900-та година от канибали, които принасяли живи хора в жертви. Членовете са от Либерия, Нигерия, Сиера Леоне и Кот д‘Ивоар и се обличат в леопардови кожи. По време на ритуалите те се държат като големи котки. Те атакуват жертвите си с оръжия, леопардови нокти и зъби. Когато убият жертвата си, изцеждат кръвта й и я използват за най-различни отвари. Основното им убеждение е, че всеки трябва да пие кръв, за да бъде силен като тях.

Говори се, че групата действа и до днес. След двете световни войни леопардовото общество става особено силно. То обаче убива толкова много хора, че попада в полезрението на властите. Местните не проронват и дума от страх, докато полицай не прострелва един от членовете. Следват гонения и изтребване на членовете. Доста от тях обаче са успели да се измъкнат.

Източник: sanovnik.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ