Чърчил бомбандира София, българин убива личният му пилот и любовник

в История/Конспирации

Всеизвестна е омразата на Чърчил към България, изразена не на последно място в следните цитати:

„За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи.“

„Държава на име България не трябва да съществува.“ – на Парижката мирна конференция.

Хубаво, но години по-късно съдбата изиграва странна шега на този урод, и Бог дава възможност за странно възмездие. Български пилот на М15 прихваща нарушител на нашето въздушно прострнство. 1953 година е белязана с убийството на любовника на Чърчил, извършващ частен полет за най-добрият агент на МОСАД за времето си… И двамата загиват на място.

Това става на 27.07.1955 г. в близост до гр.Петрич, командващия ПВО тогава ген.л-т Величко Георгиев дава команда „Стреляйте!“ на двата български МиГ-15 да стрелят по наглия нарушител – „Констелейшън“ на израелската авиокомпания „Ел Ал“,който въобще не е трябвало тогава да прелита над НРБ. Командирът на пътническия самолет е бил личният пилот на Уинстън Чърчил- кап. Хинкс.
На борда на самолета се е намирал Бар-Дор, агент на МОСАД и други личности с „интересни професии“ и това е била причината самолетът да не изпълни заповедта на изтребителите за принудително кацане. България плаща 8 млн. долара кръвнина на Израел.

Търсят се виновни, но според тогава действащите документи, летците и без заповед от земята СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА СВАЛЯТ САМОЛЕТА-НАРУШИТЕЛ!

След този случай се променя инструкцията за действия в подобни случаи и резултатът е още по-нагло поведение на военните самолети-нарушители, които вече знаят, че българските изтребители няма да стрелят “ на месо“ и им показват среден пръст…
Има много интересна и изчерпателна статия във в. „Аерофанатик“, бр.3, 22.05.1992 г., автор е Цветан Цаков.

В ранната утрин на 27 юли 1955 г. дежурната двойка от 18-и ИАП (същата година превъоръжен с МИГ-15) в състав капитан Борис Петров и старши лейтенант Константин Санкийски е вдигната по тревога от летище Кумарица за прехват на голям четиримоторен самолет, открит да лети в посока на юг от постовете за въздушно наблюдение в района на Трън. Нарушителят, както се оказва впоследствие, е израелски пътнически самолет „Лок-хийд Констелейшън“ на израелската авиокомпания „Ел Ал“, изпълняващ полет от Лондон за Тел Авив през Виена, за който се предполага, че поради навигационна грешка се отклонил на около 100 км източно от своето трасе Белград – Солун. Той бързо е открит и е опознат като военния вариант на „Констелейшън“-а С-121, предназначен за водене на радиоелектронно разузнаване. След като не се подчинява на командите на дежурните изтребители и дори се опитва да ги излъже, че се подготвя за кацане с пуснат колесник и клапи, а след това се отправя с пълна газ в посока към Гърция, на Петров и Санкийски е заповядано да открият огън. „Констелейшън“-ът пада в района на Петрич, като всички на борда загиват.“

Източник: viaranews.com


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от История

Отиди на Топ