Защо се омъжват жените?

в Любопитно

Защо се омъжват жените? По различни причини, но най-добре би било това да става по любов. За съжаление обаче много жени правят това, защото ‘така трябва’, защото това им е набивано в главите в продължение на стотици години….

В миналото жена без мъж била определяна като ‘пусто място’. Днес нещата са се променили доста, но този многогодишен стереотип продължава. Момичетата бързат да се омъжат, защото ‘така трябва’, а за кого – няма значение. Тази перспектива си е направо плашеща.

Има и бракове по сметка. Специалистите смятат, че те са най-успешни, стига всичко да е изчислено правилно. Но няма ли да е трудно да се живее с човек, който не предизвиква у вас никакви положителни емоции?

Ако омъжването е по любов, то тя трябва да е взаимна. Повечето дами не понасят ‘мамините синчета’ – те не искат да се омъжват за мъже, които искат безплатна слугиня.

Днешните момичета често се омъжват и за да избегнат контрола на родителите си и често правят огромна грешка.

Тези пък, които решават да се омъжат по сметка, трябва да знаят, че им предстои да приемат със смирение много неща. Разбира се, че парите играят голяма роля в живота на една жена /а и не само на нея/. Ако се омъжи за заможен мъж, животът на жената ще протича доста по-леко финансово, отколкото на нейните връстнички. От друга страна обаче, тя няма да може да провери самата себе си – дали може да се справи като самостоятелен човек и да постигне нещо в живота…

Ако не я привлича да прави кариера и не преследва високи цели, тя може да бъде напълно щастлива. Тази жена обаче ще престане да се развива и накрая ще настъпи момент, в който ще доскучае на партньора си. А как ще постъпи мъжът, никой не може да предвиди – дали ще се примири или ще си намери любовница, която ще е по-интересна и по-интелигентна…

Много жени се омъжват от страх да не останат сами. Разбира се, самота може да се получи и в семейството. За да може това да се предотврати, една дама трябва да се омъжи за човек, с когото имат общи интереси и представи за живота.

Други жени пък се омъжват, за да имат дете. В такъв случай трябва предварително да се разбере какъв баща може да бъде бъдещият съпруг, какво е отношението му към децата…

Твърди се, че колкото по-далече е младото семейство от родителите, толкова то е по-успешно. Жената, освен това , има нужда от собствена територия, където да се чувства господарка.

Трябва да се знае, че в живота нищо не става с вълшебна пръчица. В началото на брака трябва повече да се слуша, да се правят взаимни отстъпки и да се знае, че успешният съвместен живот е плод на съвместен труд…

Източник: krasotata.net

Вижте още на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ