Ето защо не се празнува 40-ия рожден ден

в Любопитно

Всеки знае, че според народните поверия 40-ия рожден ден не се отбелязва.

Замисляли ли сте се обаче защо е така?

Безспорно всеки има запазен стил, по който отбелязва своя рожден ден.
Много хора вярват, че ако отбележат подобаващо 40-ия рожден ден ще ги сполети нещо лошо , тях или близките им.

Именно поради тази причина е добре в ситуации, в които се двоумите да си спомните за съвета, че ако нещо ви гложди, е по-добре да се откажете.

В същото време не бива да забравяте и факта, че суеверията оказват най-силно влияние върху хората, които вярват в тях.

Обикновено с това число се свързват неприятни събития и поради тази причина не се препоръчва да се отбелязва точно този рожден ден.

Припомняме, че според светото писание потопът е продължил 40 дни. Мойсей пък е водил евреите из пустинята 40 години. С числото 40 са свързани редица народни вярвания за раждането и смъртта.

Разбира се малко от съвременните хора вярват на такива неща. А и както вече споменахме, суеверията могат да имат голямо влияние върху вас само, ако вярвате в тях.
Правете нещата така, както ги усещате, без да се съобразявате с бабини деветини. Само така ще усетите тръпката от живота

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ