Великият Чарли Чаплин съвсем не бил комичен персонаж в живота

в Любопитно

Великият Чарли Чаплин, който умеел да разсмива хората от цял свят до сълзи, съвсем не е бил комичен персонаж в живота. Той е имал безброй жени и няколко брака, но намерил щастието, когато бил на 54 години.

Какъв е бил всъщност екранният симпатяга с мустачките и бастунчето? Рафиниран звяр на снимачната площадка и безпринципен развратник в личен план. Апетитът към секс с недозрели тийнейджърки съпътства десетилетия великия комик.

Тези, които са познавали лично Чаплин са на мнение, че причина за явните нравствени недостатъци на гениалния актьор и режисьор трябва да се търсят в детството му. Майка му Хана – по произход от голям цигански род – е чест пациент на психиатрични клиники, а баща му – алкохолик – умира от цироза, когато Чарли е едва 12-годишен. Така той и брат му попадат в интернат за сираци.

В сексуално отношение, Чаплин го привличат недозрели и непълнолетни момичета. Втората му съпруга, Лита Грей, е смятана за първообраза на Лолита. А Лолити около Чаплин колкото искаш. Сред малкото изключения била Една Първайънс, която била на цели 20 години. Първите си два брака актьорът сключва под заплахата от 30 години затвор.

Първата му жена е едва 16-годишна, когато с измамата, че е бременна, успява да го накара да се ожени за нея. Втората си жена той харесва едва 12-годишна, когато се снима в неговия филм “Хлапето”. Като начало, той се прави на неин настойник, но после нещата тръгват в друга посока. На 16-годишна възраст тя вече е бременна, но този път наистина.

Чаплин е 35-годишен. Той я моли да направи аборт, но Лита отказва. Предлага й пари, тя обаче също отказва. Така Чарли е принуден да се ожени за нея. Живеят заедно две години и има две деца. След това Лита подава молба за развод. Разкрива и доста интимни подробности за двегодишния си брак. През това време Чаплин е имал 5 любовници, често я е заплашвал с пистолет, предлагал й да участва в групов секс….

Третият брак на Чарли Чаплин е с актрисата Полет Годар, която е 20-годишна. И този път семейният живот е кратък. На 54 години обаче семейното щастие спохожда големия комик. Той се запознава със 17-годишната дъщеря на известния американски драматург Юджийн О’Нийл – Уна – през 1943 година, когато търси актриса за поредния си филм. Макар и лицемерно смутен от голямата разлика от 36 години между двамата, Чарли Чаплин само след няколко седмици сключва с нея последния си, четвърти, брак.

Чарли Чаплин, заедно със съпругата си, се мести в Швейцария, където започва щастливият им семеен живот. Двамата имат 8 деца, като последното от тях се ражда, когато бащата е на 73.

За Уна О’Нийл Чарли казва:” Ако бях срещнал Уна или друга такава жена по-рано, никога нямаше да имам никакви проблеми с жените. Чакал съм я цял живот, макар и да не съм го осъзнавал”.

Чарли Чаплин умира на 25 декември 1977 година в малкото швейцарско градче Веве.

Източник: krasotata.net

Вижте още на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ