Триковете, с които ресторантите манипулират клиентите си

в Любопитно

Замисляли ли сте се кои са триковете, с които ресторантите манипулират клиентите си?

Несъмнено има такива и е добре да сте наясно с тях, за да не попаднете в клопката им.

В следващите редове ще ви разкрием именно триковете, с които ресторантите ви манипулират.
Ето ги и тях:

Музика
Колкото и да не ви се вярва, музиката е един от главните трикове, с които ресторантите манипулират клиентите си. Когато тя е мелодична и ненатрапчива ще приемете много повече храна, отколкото ако не звучи никаква музика. Класическата музика пък ще ви накара да похарчите с 10% повече пари. Това се дължи на факта, че класическата музика ви кара да се чувствате по-заможни и изискани.

Аромати
Дори да нямате ясен план, ароматите могат да променят всичко. Така например е доказано, че ароматът на ванилия и канела увеличава многократно продажбата на десерти. Ако ви дъхне на лавандула пък това ще ви подейства успокоително. Ще ви накара да се задържите по-дълго време в ресторанта и съответно ще изхарчите повече пари.

Увеличение на цената
Преобладаващата част от клиентите нямат против да изхарчат между 7 и 10% повече от планираното. Това е и причината, поради която сосовете и останалите добавки в заведенията за бързо хранене струват около 10% от цената на ястието.

Репутацията на готвача
Тя е много по-мощно „оръжие“, отколкото някога сте предполагали. Всяко от ястията, отбелязано като „специалитетът на готвача“ ще се открои в очите на клиентите. Ако пък ги обслужва самият готвач, това ще е върхът на сладоледа.

Празните чинии изчезват мигновено
Замисляли ли сте се защо една от основните задачи на сервитьорите в заведенията за хранене е да отсервират празните чинии на мига? Една от причините е, че никой не обича да седи на маса, пълна с мръсни съдове. Основната причина обаче е, че по този начин няма да си мислите, че сте поръчали твърде много.

За всекиго по нещо
Във всяко едно меню присъства по нещо модно и хранително за хората, които биха искали да се нахранят добре. Разбира се не липсват и леки храни за онези които са на диета, както и вегетарианска храна за любителите на растителните ястия.

Допълнителна оферта
Може би сте забелязали как докато си поръчвате нещо от менюто сервитьорът ви пита голямо или пък да добавите нещо допълнително. В същото време той кима одобрително и това не е случайно. Истината е, че докато се осъзнаете, вече сте се съгласили и сте си поръчали нещо, което не сте възнамерявали да поръчвате.

Другият трик, който увеличава триковете е този, че двойните порции се наричат стандартни, а стандартните – малки. Това увеличава почти двойно приходите на ресторантите, пише blitz.bg

Източник: topactualno.com

efekt-2

Вижте още от bultimes

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе