Стефан Пройнов: Откритията, които ще останат тайна и след смърттa ни

в История/Конспирации/Любопитно

Стефан Пройнов: Откритията, които ще останат тайна и след смърттa ниСтефан Пройнов:Историята на света е пълна с изненадващи тайни. И най-вероятно никой от нас няма да живее достатъчно дълго, за да ги види разбулени.

Вижте 8 от тях:

1. Птиците моа

Това са гигантски нелетящи птици, за които се смята, че са живели на територията на Нова Зеландия до 17 век. Според експертите видът е унищожен от тогавашното население на района – майорите.

По време на експедиция през 20 век учените попадат на много голям нокът от една от птиците, който по някакъв начин се е запазил почти непокътнат в продължение на векове.

2. Храмовият комплекс Saksaywaman, Перу

Перфектната каменна зидария на този древен храмов комплекс, който е завършен без използването на дори една-единствена капка хоросан, е наистина невероятна.

В някои случаи е невъзможно между каменните блокове да премине дори един лист хартия. Всеки камък има гладка повърхност и заоблени ъгли.

Как е построен? Никой не знае, пише brightside.me.

3. Портата на слънцето, Боливия

Портата на слънцето можете да откриете в Тиуанаку – древен и мистериозен град в Боливия. Някои археолози смятат, че той е бил център на огромна империя през Първото хилядолетие след Христа.

Никой няма представа какво символизират дърворезбите на портата. Вероятно те носят астрологическо или астрономическо значение.

4. Пещерите Longyou, Китай

Тези пещери са дело на човека, който ги е прокопал през скалите. Подобно усилие обаче изисква участието на хиляди хора. И все пак никъде в историческите сведения не се споменава за тези пещери или пък за тяхното конструиране.

5. Незавършеният обелиск, Египет

Този обелиск първоначално е дълбан направо в скалата, но се оказва, че тя започва да се напуква. Най-вероятно заради това е оставен незавършен.

Размерите му обаче са просто потресаващи.

6. Подводният град Йонагуни, Япония

Този древен комплекс е открит случайно от водолазен инструктор. Подводният град разби на пух и прах всички научни теории. Скалата, от който е издълбан, е потопена под вода преди около 10 000 години – много преди да бъдат издигнати дори египетските пирамиди.

Някои археолози смятат, че по време на тази примитивна ера хората все още са живели в пещери и са се хранели с корени, а не са ловували. И със сигурност не са били в състояние да издигат каменни градове.

7. Мохенджо-Даро (Могилата на мъртвите), Пакистан

Тайната на падението на този град обърква експертите в продължение на десетилетия. През 1922 г. индийският археолог Р. Г. Банерджи открива древни руини на един от островите в река Инд.

Възниква въпросът: как е бил разрушен този голям град? Какво се е случило с неговите жители? Многобройните разкопки не дават никакви отговори.

8. Тунели от Каменната ера

Стефан Пройнов; Откриването на широка мрежа от подземни тунели, които се простират в цяла Европа – от Шотландия до Турция, показва, че общностите от Каменната ера не са били просто ловци. Но истинските цели на тунелите все още са пълна загадка.

Някои изследователи смятат, че са били използвани като защита срещу хищници, докато други предполагат, че са били спасение от тежките атмосферни условия и различни междуобщностни конфликти.

Стефан Пройнов: Някой тайни си остават тайни и до днес.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от История

Отиди на Топ