Селфитата правят носа ви да изглежда с 30% по-голям

в Любопитно

Селфитата правят носа ви да изглежда по-голям с 30%, пише изданието „Мирър“.

Ако се улавяте, че правите стотици селфита, но все още не сте доволни от снимката, тогава може да сте се превърнали в жертва на „селфи ефекта“. Ново проучване на изследователите от Медицинското училище „Rutgers“ в Ню Джърси разкриха изкривяващите ефекти на селфи-камерите, които подтикват много хора да развият изкривена представа за собствения си образ.

Учените, включително Борис Паскховър, които е специалист в лицевата пластична хирургия, обяснява, че селфитата често биват давани като пример защо пациентите се стремят към пластична операция. „Младите постоянно си правят селфита, които качват в социалните мрежи и си мислят, че те представят как изглеждат наистина, което може да има влияние върху емоционалното им състояние“, споделя д-р Паскховър.

В проучването учените са създали математически модел, който показва как носовете биват изкривявани от снимки, които са направени много от близко. Моделът е базиран на средни измервания на главата и лицето, които образуват расови и етнически разнообразни участници. Той разкрил, че селфи, направено на далечина 12 инча от лицето, прави носа да изглежда 30% по-голям, сравнение със снимка, направена от 1.5 метра.

Д-р Паскховър вярва, че пагубните ефекти на селфитата са обществен здравен проблем. Според Американската Академия за пластична хирургия и възстановителни операции 55% от хирурзите споделят, че хората идват при тях, търсейки козметични процедури заради по-добри селфита.

Източник: moreto.net


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ