От тази пещера ви спира дъха! За да влезеш в нея, се чака 2 години

в Любопитно

От тази пещера онемяваш от възторг

Пещера, от която попадаш в приказките. Уникална, удивителна, невероятна, прекрасна, много яка, са само част от коментарите на онлайн щастливците, които са успели да я посетят.

Тя обаче не се намира на територията на България, а в далечен Виетнам. Пещерата, известна под името Сон Дуг е една от най-красивите в света, а преживяването в нея е умопомрачително.

За да я обиколиш, са ти необходими не ден или два, а цели пет дни. Но дори и след това няма да ви се тръгва, за да отпрашите за прашните си и задушливи градове, твърдят тези, които вече са я обиколили.

Подземната красота е открита в далечната 1990 година, от местен жител.Но едва доста по-късно тя става достояние на широката общественост. Първата експедиция в невероятната пещера е била организирана през 2013 година.

След това интересът към този природен феномен нараства лавинообразно. Заради което властите предприели драстични мерки, за да я защитят и предпазят.

Затова за влизането в нея се чака по две години. Пещерата може да я посетят само петстотин човека на година, за да се защити невероятната екосистема в нея.

Единствено право да организира екскурзии и обиколки из нея има само една виетнамска туроператорската фирма.Пещерата е дълга пет километра. Цялото това удоволствие струва три хиляди долара. Но това не е цялата сума.

Всеки, който иска да се наслади на феноменалната пещера задължително трябва да се бръкне с още шестстотин долара. Тези пари отиват за правото да влезеш в националния парк Фонг На Ке Банг.

Приключението обаче си струва, дори да ти се наложи да чакаш още две години, твърдят тези, които са имали невероятния шанс да посетят уникалното подземно царство във Виетнам.

Източник: topactualno.com


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ