На 11 май Иван Славков щеше да навърши 80 години!

в България

На 11 май Иван Славков щеше да навърши 80 години!Иван Славков Батето е роден на 11 май 1940-а.

Дългогодишният шеф на Националната телевизия, на Българския олимпийски комитет и Българския футболен съюз, остави в наследство хумора си. Колоритен и никога скучен, днес Батето ни дава идеален повод да ви върнем към лафовете му, въпреки че преди 9 години си отиде от света. Ето избрани от хилядите хитове в словесния му репертоар, представени от Дир.бг.

Мъдрости за живота

„Трябва да обърнем внимание на една крилата фраза на Слава, сина на монголския президент Юмжагин Цеденбал. Той ми каза веднъж в София: Иван, длъжни сме да оценим, че сме живели в апогея на застоя! Класика!“ (из книгата „Батето“, издание на „Труд“ от 2010 г.)
***
„Една дама ме спира и ми казва:
– Помните ли, господин Славков, когато работихме заедно в телевизията?
Аз отвръщам:
– Работихте вие, аз бях директор!
И стана лаф…“ (от книгата му)

***
„Да се мъчиш да помниш всичко е много уморително. Хачо Бояджиев веднъж ми каза: Знаеш ли, че с годините започнах да си спомням неща, които не съм ги преживял! Класика!“ (пак откъс от книгата му)

***
„Аз съвсем случайно станах журналист“ (пак там)

***
„Най-голямото ми постижение в личен план е, че изтърпях съпругата си Валя още една година“ (в телевизионно интервю)

***
„Аз съм доволен от всичко в живота си. Включително и от това, че лежах в затвора.“

***
„Искам в Брестник кебапчетата да растат по лозята. Говорил съм и със земеделския, и с финансовия министър да лобират пред Бойко Борисов да слее Свети Валентин и Трифон Зарезан. Така от всеки салкъм ще растат и по две кебапчета“.

***
„Като стана президент парламентът ще се състои само от мен и още един. Няма да харчим пари. Ще бъде само един стол и той ще бъде с дистанционно управление.“

***
„Обяснявам на чужденците, че в България „луда крава“ няма. Те ме питат как така няма. Викам: „Ей така, няма. В България останаха шест крави и аз ги знам поименно.“

***
„И напишете утре, кандидатирам се за кмет на София. Да, за София, а не Софиянски. Ще разруша всичко. Бакърджиев бутна мавзолея, аз ще разруша всичко. Ще оставя само едно поле и една къща.“

***
„Срещу фашистите ми е било най-трудно, просто защото не съм се засичал с тях.“

***
„Не ми говорете за САЩ. Такава държава за мен не съществува. Аз закрих САЩ, те вече са само военен полигон и предприятие. Повече няма да стъпя там. Пък и ми се ходи там толкова, колкото на американския посланик – в село Лиляче. Нека дойде тук да ме интервюира, няма да му искам виза.“ (след като Консулската служба на САЩ в София отказа да даде виза на Иван Славков, защото той не пожела да се яви на интервю)

***
„Не аз се ожених по сметка за Людмила Живкова, а тя за мен, за да получи софийско жителство – нали баща й е от Правец.“

Хитове за футбол и спорт

„Канят ме за президент на Левски, защото знаят, че само аз мога да ги направя шампиони. Ама още обмислям, защото и ЦСКА ме искат.“

***
„Признавам, че футболът ни е в нокдаун, но пък държавата ни е в нокаут.“ (след загубата на националния ни отбор по футбол от Чехия с 0:6, 2001 г.)

***
„Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав „Винпром“ имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!“ (към футболистите на Поморие)

***
„Ще ревизирам основно живота на съдиите. Ако разбера, че вземат рушвети, ще им наредя незабавно да почват да делят с мен, защото ще ги навра в миша дупка.
Както може съдебната система да търпи съдии, които по 10 години да не решат по едно кокошкарско дело и да останат недосегаеми, така и аз ще дам на моите футболни съдии имунитет. Да лапат, колкото искат рушвети, а аз няма да ги закачам, стига да делят с мен.“

***
„В Левски и без това са само куци коне.“
***
„Треньора ли? Уволнявам феновете!“ (питат го дали ще сменя националния селекционер Пламен Марков, чиято оставка искат запалянковците)

***
„Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!“

 

***
„Писна ми от конгреси! Няма за какво да се събираме пак. Знаете, че когато има конгреси, обикновено ги печеля.“

***
„Единственото място, където нещата не куцат, е футболният съюз. Някои футболисти куцат, но не и БФС.“

***
„Полицията ще пази някой по пътя да не духне огънчето.“ (при преминаването на олимпийския огън за игрите в Атина 2004 през България)

***
„Беше топло – 20 градуса, и имаше много египтяни.“ (споделя впечатленията си от Кайро след контрола на България там)

***
„Аз съм участвал само в три мача в уреждането… Но вие трябва да ги следите тия работи, бе. Какви уредени мачове? Гледайте какъв хубав резултат – 4:4. А?“ (питат го дали има много уредени мачове у нас)

***
„Ще оценя мненията на Йордан Лечков за футбола, когато той вкара Сливен в Шампионската лига!“.

***
„Какво им казах? Казах им да се изкъпят. Това е хигиена и за душата, и за тялото. Тя е важна.“ (на въпрос какво е казал на националите в съблекалнята след мач).

Източник: skafeto.com

Вижте още от Bultimes EU

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ