Най-странните традиции

в Любопитно

Всяка култура има своите традиции. В това число влизат обичаите, церемониите, вярванията и практиките, типични за тази общност. Тук сме събрали най-странните традиции от цял свят.

Тидонг. Това е името на индонезийската общност, която има един доста нетрадиционен сватбен обичай. След сватбата, булката и младоженецът не бива да посещават банята в продължение на три дни, по никакъв повод. Освен това, на младото семейство се дават само ограничени количества вода и храна. През това време, те биват денонощно наблюдавани от няколко човека. След като изтече и третият ден, мъжът и жената биват изкъпани. Поверието гласи, че ако традицията бъде нарушена, семейството ще го сполетят ужасни беди.

Фестивал на маймуната. Провежда се около храм Пра Пранг Сам Йот в Тайланд. Ежегодно, хората от провинция Бури устройват истинско пиршество за живеещите там маймуни. На дълги маси се нареждат над 300 кг храна – плодове, зеленчуци, плата с ориз и купи със сладки тайландски десерти, по които маймуните скачат в екстаз. Ако ожаднеят, наблизо има и напитки във формата на огромни ледени блокове. На животните се налага да ги чупят, за да достигнат до замразените във вътрешността им лакомства. Същинско маймунско пиршество.

Рязане на пръсти. Традицията е характерна за членовете на племето Дани в Индонезия. Жените в семейството са задължени за режат по част от свой пръст по избор, когато загубят свой близък. По този начин те изразяват своята емоционална болка и уважение към духа на загиналия. В наши дни традицията се изпълнява все по-рядко, тъй като усложненията, които се получават след отрязването на пръста, са много.

Борба между камили. Това е традиционно събитие в Турция. Има дори шампионат по борба на камили, който се провежда ежегодно в Селчук. Зрелищното събитие се провежда задължително по време на размножителния период на камилите, през декември или януари.

Ден на гъската. Това е испанска традиция, в която над реката се провесва намазана с мазнина гъска. Под нея, в лодка, млади мъже скачат в опит да откъснат главата ѝ. По този начин се очаква те да впечатлят наблюдаващите ги от брега девойки. Докато в миналото традицията се е изпълнявала с живи гъски в цялата страна, днес се провежда единствено на фестивала Сан Антолин.

Връзване на краката. В Китай се е практикувал един от най-ужасните обичаи. Традицията повелявала стъпалата на момичетата на възраст между 3 и 14 години да бъдат чупени и прекроявани, за да не пораснат прекалено много. Те били умишлено деформирани, за да останат малки и елегантни. 40% от тях умирали, а останалите до края на живота си страдали от гангрена и невъзможност да ходят без придружител, тъй като не можели да носят тежестта на собственото си тяло. За това пък момичетата с най-малки стъпала се женели в най-богатите семейства.

Женско обрязване. Може би най-зверската традиция, женското обрязване се практикува и до днес в ислямски групи в Индонезия и Африка. Процедурата представлява цялостно отстраняване на клитора и външните полови органи на момичетата на възраст между 7-10 години. По този начин жената бива лишена от удоволствието от половия акт.

Източник: sanovnik.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ