Манолова занесе мръсна питейна вода от Шумен на Борисов в ловно стопанство „Паламара“

в България

Манолова занесе мръсна питейна вода от Шумен на Борисов в ловно стопанство „Паламара“Манолова съобщи за 200 хил. души в Шумен, Търговище и Велики Преслав, които ще останат без вода

Манолова занесе бутилка с мътна питейна вода от Шумен в ловно стопанство „Паламара“, за да я връчи на премиера Бойко Борисов.

Скоро и тази вода няма да има, защото язовир Тича е почти празен. Дошли сме да видим къде премиерът и свитата му празнуват и се забавляват. Носят се легенди за тези забавления. Искаме да влезем в това държавно ловно стопанство, защото това е чисто българска територия и не би следвало да бъдем спирани, тъй като не целим лов или другите описани в закона дейности, подлежащи на разрешително.

Това каза председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук от входа на ловното стопанство „Паламара“ в община Венец (Шуменско), където премиерът често отпочива.

Проблемът с язовир Тича е огромен и апелираме министърът на околната среда и водите Емил Димитров да дойде да види язовира отблизо, а не от стената на язовира и да се вземат незабавни мерки. Става въпрос за водоизточника на 200 хил. души в Шумен, Търговище и Велики Преслав, които ще останат без вода. И през февруари, и през юни екоминистърът заяви, че няма проблем. По думите на рибарите около язовира обаче водата намалява с по няколко сантиметра на ден, каза Манолова по-рано пред медиите в Шумен.

Припомняме, че Манолова и екипът й бяха на язовир Тича и през февруари, и през юни тази година. Тогава Манолова прогнозира, че Шумен ще е новият Перник.

В момента на язовир Тича има около 30 м. тиня. Носи се миризма на умряла риба, няма кислород във водата и скоро тази вода няма да е годна за пиене. Продължава и използването на водата за промишлени нужди. Отговорните институции да предприемат действия. Явно е, че ВиК-Шумен не взима мерки за подобряване на водопреносната мрежа. Качеството на водата е драматично. Липсват всякакви действия от кмета на Община Шумен, от областния управител, от шефа на ВиК-Шумен, от министъра на околната среда и водите, от регионалния министър. Тук е една от най-високите цени за вода, допълни Манолова и с жители на Шумен показаха шише с мътна вода, която тече от чешмите.

Днес чухме и отговора на регионалния министър за липсата на вода в шуменския квартал „Мътница“. За пореден път се обяснява, че са преведени пари за алтернативно водоснабдяване на квартала, но това обещание все още не е изпълнено, каза още Манолова.

Билан Янков, който живее в Шумен, заяви, че преди четири години е имало обещания за пречиствателна станция и за по-чиста вода, но водата е с по-лошо качество.

Председателят на Инициативен комитет „Дивдядово“ Йордан Йорданов поиска оставките на областния управител и на областната администрация, които трябва да следят за водоснабдяването и качеството на водата. Той добави, че в момента около 30 населени места са на воден режим, като село Веселиново има вода веднъж на 10-12 дни за един час.

Жители на Шумен съобщиха и за незаконна сеч в Шуменското плато.

Манолова съобщи и за незаконно уволнение на директорката на център за деца с увреждания в Нови пазар Саша Атанасова.

С встъпването на длъжност, кметът на Нови пазар ме помоли да напусна сама с единствения аргумент, че иска да работи с млади хора и заяви, че има готов екип. След като бях освободена през октомври 2020 г. едно от децата в центровете си е срязало вените, защото ме е нямало. Между моето освобождаване и назначаването на нов директор, без конкурс, два дни не е имало изпълняващ длъжността директор и възпитателите не е имало на кого да съобщят за случаите на деца, които не са се прибрали през нощта и за детето със срязани вени, обясни Саша Атанасова.

Тя посочи, че основанието, на което е освободена е за навършена възраст и натрупан трудов стаж за пенсиониране, което не е вярно, защото не й достига една година трудов стаж.

Манолова бе категорична, че ще защитава Саша Атанасова и всеки друг държавен служител, който е уволнен незакономерно с цел да се назначат удобни лица. Атанасова заяви, че вече е завела иск и ще търси обезщетение по съдебен път. Новоназначената директорка не е от системата, преподавателка е по руски език и е назначена без конкурс, обясни още Саша Атанасова на журналистически въпрос.

https://www.facebook.com/IzpraviSe.BG/videos/3447835721950600

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/818246498926251


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ