Стефан Пройнов: Монетите като сигурност в инвестициите

в България

Стефан Пройнов: Монетите като сигурност в инвестициите
Стефан Пройнов: Във времена на кризи изкуствено създаден или спекулативно подхранвани? Във времена където икономическите кризи и инфлацията са политически решения, които пряко влияят на бизнеса, а бизнесът почива на други правила като стабилност, устойчивост и нормална среда за работа и най-важното устойчива праволинейност и прогрес и оптимизация на дейности и пазарни ниши.

Днес всичко на пазарите е динамично – сменят се партньори, суровини, сменят се цени и няма устойчивост, бизнесът е подложен на несигурност, а капиталите търсят обратното за това Нумизматиката и инвестицията в редки и качествени монети от злато и сребро са един от най-стабилните сегменти към които все повече инвеститори се насочват.

Стефан Пройнов: През последните години сме свидетели на невиждан ръст в цените на монетите някой с хиляди проценти надценка на суровината си стойност, други с плавен, но устойчив растеж.

Стефан Пройнов: Защо монетите и инвестиционното злато бележат ръст и то постоянен и не само инфлацията е причината, но това е най-сигурният начин да се защитите от нея. Защото монетите са лесни за пренасяне от държава в държава, от пазар към друг пазар те лесно сменят културната си среда и са един лесен начин за движение на капитали и без банки, без проблеми на митница и летище. Добър начин за вашите спестявания да се защитите от инфлацията и обезценяването на хартийките. Лесен начин да получите много добро олихвяване на спестяванията си когато обаче зад вашата инвестиция има добре запознат експерт, които ви насочва в какво да инвестирате. Правят го банки с фондове за културни ценности, които купуват картини и редки артефакти с много добро олихвяване.

Стефан Пройнов: Анализът показва, че има спад с 10% при покупката на картини, с над 40% е спадът в антиквариатът и по-специално мебелите, а ръстът при монетите е близо 80% по-редките екземпляри това на практика показва, че търсенето е увеличено и ще продължава да се увеличава, защото все повече хора искат стабилно и сигурно да могат да си пипат парите и да са спокойни.

Със сигурност се наблюдава ръст в някои сегменти на нумизматиката и той е в стотици проценти, но това ще бъде обект на дискусия в следващите ни публикации. Нумизматичните монети остават най-сигурният начин да защитите своите пари и да забогатеете в тази надпревара. И помнете редките и качествените монети винаги ще бъдат обект на интерес не се впускайте да изкупувате всички монети – няма толкова богат човек, който да успее в това начинание.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ