Монетите говорят: Heritage Auctions

в България/Монетите говорят


Модерните монети и грешните монети с невероятно търсене Монетите говорят но този път направо изкрещяха. Приключи аукциона на над 8400 лота са продадени за няколко дни, милиони монети смениха своите собственици. Лудо наддаване течеше на живите наддавания и всяка секунда летяха заявки. От Heritage Auctions показаха невероятно организация и качество на работният процес бе на най-високо ниво. Основана през 1976 г., Heritage Auctions е третата по големина аукционна къща в света и най-големият търговец на колекционерски стоки в света с годишни продажби от над 900 милиона долара. Клиентите на Heritage се радват на безпрецедентен достъп до повече от 850 000+ членове на участниците в търга и несравними стандарти за честност и прозрачност, както и най-новите постижения в технологиите чрез който онлайн търговете вървят гладко и без проблеми.

Стефан Пройнов: Над 500+ специализирани служители по целия свят се грижат за обработката на колекции и бързото и качествено обслужване на всеки един от нас. За малките търговци кредитният минимум, който получават при заявяването за участие в горещите живи наддавания е 500 Евро. Имайте в предвид за всеки закупен лот дължите още 23% над цената и по 2 Евро за всеки артикул. Естествено имате 20 дни да разглеждате предложенията им и да участвате в предварителното наддаване за тях. Инвеститорите и големите търговци от които трудно можете да се доберете до някой лот внасят предварително по 3-4 милиона долара и наддават за близо 90% от предложенията на Heritage Auctions . За модерните монети интересът бе в пъти по-висок, отколкото за античните. Тази година прави впечатление, че инвеститорите са много и само за няколко дни бяха похарчени много милиони за модерни монети. На голям интерес се радваха монетите от Тибет, Немски монети и американски сертифицирани долари. Предлагаха се и над сто колекции с монети от целият свят. Нямаше точка от нашата планета от където да няма монети, които да се предлагат.

Африканските монети и тези от Израел и Испания също имаше сериозни наддавания за тях. И ако миналата година Heritage Auctions имаха само няколко предложения на грешни монети и такива с големи и малки дефекти то тази година се продадоха над 150 такива. Което на практика показва, че интересът към грешните монети нараства значително, вижда се и в другите търговци в интернет. Наддаванията за грешни монети често надминава по 600% от първоначалната им цена, което доказва, че маркетинговият анализ на Heritage Auctions е направен безупречно и интересът към тях ще продължи да нараства. Естествено интересът и към търговете на тъмно също бе голям например бе продаден лот от реплики на монети без снимка за близо 5000 евро при ниска начална цена.

Елементът на хазартно наддаване пролича когато няколко основни инвеститори купуваха поголовно всичко наред, което е добре за Heritage Auctions, но за малките потребители е проблем. В крайна сметка милиони посещения и десетки хиляди потребители онлайн и десетки милиони заявки показват, че Heritage Auctions са на най-високо технологично ниво в онлайн търговията всеки знае, че това са големи цифри за всеки един сайт на планетата.

Стефан Пройнов: Аз останах възхитен от начинът по който се справиха сървърите им, от начинът по който протекоха наддаванията и от огромният инвеститорски интерес на който се радват съвременните монети.

И ако миналата година имаше далеч повече Български монети и банкноти и за всички тях имаше голям интерес то тази година маркетинговото разузнаване на Heritage Auctions са преценили, че фокусът на внимание на колекционерите трябва да бъде засилен към грешните монети и такива с матрични грешки и американските сребърни долари естествено сертифицирани във високо качество.

 

Стефан Пройнов: Ако колекционирате модерни монети от цял свят, то горещо препоръчвам на всеки да пазарува от Heritage Auctions.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ