Любопитно за флирта

в Любопитно

Според френски езотерици, мъжете се нуждаят само от 6 секунди, за да преценят дали да започнат флирт или веднага да се отърват от жената, която не ги привлича. Ето някои неща, на които те обръщат внимание:

Мъжът поглежда първо устата на своята събеседничка, защото оттам струи енергията, чрез която тя може да го покори. Веднага ще го разтопите, ако искрена усмивка озарява лицето ви, зъбите ви са чисти и здрави, устните сочни и дъхът прекрасен. Затова няма да сгрешите, ако подъвчите дъвка преди първата среща и сложите подходящо червило и гланц.

После погледът на мъжът се отправя към самото лице, което разкрива много за личността на своята притежателка. Той ще затвърди положителното си мнение за вас, ако погледът ви изглежда дълбок, а вие го гледате право в очите. Психолозите препоръчват да заложите на дискретния и естествен грим. Той може да е и малко по-силен, ако носите очила, тъй като те допълнително фокусират вниманието.

Третото нещо, което вижда мъжът, е косата. Мъжете обичат чистите и лъскави коси. Затова преди срещата, помислете за прическата си.

Няма как мъжът да не погледне към гърдите ви. Дори и да имате малък бюст, може да заложите на блуза с шпиц деколте или дълбоко разкопчана риза.

Френските експерти твърдят, че след като погледът на мъжа премине през гърдите се насочва към ханша. Повечето господа предпочитат стегнатите панталони, които оставят малко на въображението. Ако вие обаче имате основание да се притеснявате от извивките на своята фигура, може да ги прикриете с красива пола или рокля.

И вече на шестата секунда, мъжът насочва поглед върху ръцете ви – първата част от тялото ви, която смята да докосне. Независимо дали предпочитате дълъг и ярък маникюр или къси нокти в естествен цвят, те трябва да са чисти и старателно оформени.

Учени от университета в Канзас анализирали поведението на 5000 души и установили, че хората използват 5 вида флирт – игрив, вежлив, душевен, физически и традиционен.

Според мнението на специалистите вежливият флирт представлява несексуално общуване – хората, които практикуват този тип флирт обичат добрите маниери.

Физическият флирт пък говори за сексуален интерес. При традиционния флирт жената много рядко е водеща, тук мъжът е инициативната страна.

Игривият флирт не предполага продължителни отношения, докато душевният е насочен към създаване на емоционална връзка. При този флирт инициатива могат да поемат и жените, и мъжете.

Учените смятат, че двата пола флиртуват различно. Много често мъжете не разбират намеците на дамите. Ето защо, психолозите съветват жените да говорят директно за симпатиите си, защото пътят към сърцето на мъжа е в простите и недвусмислени фрази.

Хората стават особено влюбчиви през лятото, независимо от възрастта и темперамента си. Това се случва, защото през отпуската всеки разполага с много повече свободно време. През лятото преоткриваме телата си. Всички ходят разголени и полагат извънредни грижи за външността си. А красивите и поддържани фигури неминуемо пораждат сексуални желания.

Има и научни причини – слънчевите лъчи предизвикват повишена секреция на хормони, а когато ходим боси по пясъка или тревата, се масажират акупунктурните точки по стъпалата, благодарение на които укрепва здравето и се повишава жизненият тонус.

По време на отпуската временно забравяме всекидневните ангажименти и задължения. Затова не е чудно, че във ваканционни флиртове се забъркват хора, които не биха се срещнали в обикновения си живот.

Когато дойде краят на отпуската обаче, илюзиите обикновено рухват. Първата причина е разстоянието, защото е едно любимият/любимата/ да живее в съседния хотел и съвсем друго – в различен град и дори държава.

Социалното положение също има значение. Ако партньорът ви е под вашето ниво, ще се чудите как бихте го /я/ показали на роднините си. Освен това в края на отпуската мъжът и жената свалят ваканционните маски. Те не могат и в града да се държат така разкрепостено, нали?

Чувствата обаче могат и да се съхранят. Първо трябва да проявите по-голяма приспособимост. Естествено, че трепетите от първата среща няма да се повторят, но ако прецените, че сте срещнали точния човек, си струва да опитате да останете заедно. Защото по-късно няма да си простите за тази изпусната възможност.

Ако партньорите живеят далече един от друг, те могат да се срещат през уикендите, през ваканциите и националните празници. Разстоянието дори може да се окаже предимство. Защото, когато двама души се виждат рядко, пламъкът между тях гори по-буйно. А когато са заедно, те едва ли ще имат време да се карат и сърдят като другите двойки. Темите на разговор са неизчерпаеми, а освен това двамата нямат задължения един към друг.

Ако проблемът е в различното ви социално положение и ако, например, партньорът ви не печели колкото вас, това може да му даде повод да си намери по-добра работа или пък да завърши образованието си.

Най-важното обаче е, след като се върнете към всекидневието, да започнете да градите общи планове и да преследвате общи цели. Само така някой ден връзката ви би могла да прерасне в нещо по-сериозно…

Ако пък лятната ви страст не продължи толкова дълго, колкото сте мечтали, не унивайте. Може пък този флирт да е бил сигнал, че сте вече готови да срещнете истинската любов?

Източник: krasotata.net

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ