Стефан Пройнов: Кой е любимият алкохол на Чърчил?

в Любопитно

Стефан Пройнов: Кой е любимият алкохол на Чърчил?Стефан Пройнов: Сър Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил е роден през 30 ноември 1874 г. и умира на 24 януари 1965 г.

Tой е британски политик и държавник, известен с дългата си политическа кариера и особено с ключовата си роля във Втората световна война. Член на Парламента в продължение на 64 години, той служи в 13 правителства и два пъти е министър-председател на Великобритания (1940 – 1945 и 1951 – 1955).

Офицер в Британската армия, историк, писател и художник.

Стефан Пройнов: Eто една медицинска бележка издадена от д-р Пикард на Уинстън Чърчил в уверение на това, че пациентът му Чърчил има правото и предписанието да пие “неопределено” количество алкохол, като мярка за възстановяване след претърпян пътен инцидент през декември 1931г. в Ню Йорк.

В следствие на инцидента, Уинстън получил болки в гърдите и пристъпи на депресия, които трябва да лекува с уиски и др. подходящи високоградусни лекарства. Бележката е издадена за да му послужи пред властите на САЩ и да избегне по медицински причини установения в страната “Сух режим”.

Стефан Пройнов: Според Вас кой е предпочитаният алкохол от Чърчил? Алкохол с по-високо съдържание на спирт като уискито или с по-нисък като вината?

Някой твърдят, че Чърчил е имал дори любимо вино, което се е произвеждало само в България, знаете ли кое е то, напишете в коментарите?

Със сигурност обаче от бележката издадена от д-р Пикард става ясно, че Чърчил не обича ограниченията особено когато става въпрос за пиене.

Виж повече на Bultimes EU


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ