Седем котки с по-добра работа от твоята

в Любопитно

Reader’s digest подбра седем котки с по-добра работа от твоята:

Шпионин

Възстановени документи от 1967 г. на ЦРУ показват, че агенцията е работила по програма с кодово име Acoustic Kitty. Към котки били прикрепени подслушвателни устройства, а след това животните били оставяни в стратегически места за подслушване във Вашингтон. След като няколко от тях загинали в изпълнение на дълга си, програмата била прекратена.

Куриер

Бъдещето на доставките е в Carrier Cats. Или поне така смятали в Белгия през 1800 г. Около вратовете на 37 котки били поставени водоустойчиви тръби, съдържащи съобщения. В крайна сметка, след като се сблъскала с кучешката омраза към котките, идеята била изоставена.

Полицай

В японския град Киото котка се присъедини към редиците на полицията. Животното дори разполага със собствена униформа. Истината е, че първата полицейска котка върши повече работа на бюро, отколкото лови престъпници по улиците, посочват колегите й от човешкия род.

Кмет

Стъбс се е издигнал до най-високото ниво в йерархията на родния си град Талкийтна в Аляска – той е кмет на населеното място. На изборите 900 жители са гласували за него, а не за човешките му конкуренти и днес казват, че той е най-добрият кмет, който градчето е имало. За първи път Стъбс става кмет през 1997 г.

Главна котка на кралството

Chief Mouser to the Cabinet Office – това е официалната длъжност, която заема котката на министър-председателя на Великобритания. Титлата съществува от времето на Хенри VIII. Котката с най-дълъг мандат на Даунинг стрийт е Уилбърфорс, служил в продължение на осемнадесет години на Едуард Хийт, Харолд Уилсън, Джим Калахан и Маргарет Тачър.

Суперзвезда

Тард е котката с най-мрачната муцуна в света. Нейна снимка се появява за първи път в Reddit през септември 2012 г. Една година по-късно той има безброй телевизионни участия и се появява на корицата на New York Magazine и Wall Street Journal.

Бог

Котките в древен Египет са се радвали на приказен живот. По това време мъжете са жертвали себе си при пожар, за да спасят котката, а ако се е стигнело до нейната смърт, за нея са скърбели като за роднина. Култът към котките е дошъл в резултат на приликата им с богинята на плодородието Бастет и заради борбата им с гризачите. Това е било особено важно в египетската икономика, която е разчитала основно на зърнената реколта.

Източник: lapichki.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ