Най-големите зайци в света са баща и син

в Любопитно

Дарий, който е дълъг над 1,2 метра и тежи невероятните от 22 кг, официално е най-големият заек в света. Сега обаче собственият му син оспорва титлата му.

Най-големият заек в света се подготвя да загуби титлата си предизвикан от грамадния си син.

Дарий, който е дълъг над 1,2 метра и тежи невероятните от 22 кг, официално е най-големият заек в света. Сега обаче собственият му син оспорва титлата му.

Джеф вече е дълъг 1,1 метра, а му остават още шест месеца, в които ще продължи да расте. Собственичката на зайците – Анет Едуардс от Бромсгроув казва, че с нетърпение очаква момента, в който Джеф ще надмине баща си.

На госпожа Едуардс ѝ струва по 5 хил. паунда годишно да храни гигантските си зайци, тъй като те изяждат по около 2000 моркова и 700 ябълки. Двамата също така изяждат и по огромна кучешка паница пълна със специална заешка храна всеки ден, както и по бала сено седмично.

„Въпреки че и двамата са огромни, те са най-добрите приятели, които бих могла да искам. И двамата са много спокойни. Джеф е наследил нрава на баща си.

Повечето зайци се разбират много добре с деца и тези двамата не правят изключение“,

разказва Анет Едуардс.

„Те дори са приятелски настроени и към други животни. Най-добрият приятел на Джеф е другият ми домашен любимец – куче, порода боксер, на име Кай“, казва собственичката на грамадните зайци.

Континентален гигант е породата на най-големите зайци, които могат да достигнат дължина до над 1.2 метра, когато пораснат, но Дарий, който официално е дълъг 1,3 метра, и синът му Джеф са рекордьорите.

„Дарий винаги е бил голям, но Джеф е огромен, особено предвид факта, че е още бебе. Очаквам да стане по-голям от баща си.

Веднага щом видя, че го е постигнал, Джеф ще бъде измерен от ветеринаря си и после Гинес ще удостовери, че това е най-големият заек в света“, обяснява Анет.

Източник: lapichki.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ