Мая Манолова за досиетата „Пандора“: Цялата истина трябва да излезе наяве

в България

Мая Манолова за досиетата „Пандора“: Цялата истина трябва да излезе наяве
Мая Манолова за досиетата „Пандора“: Цялата истина трябва да излезе наяве

Важният въпрос е дали тези сметки, приходи и имущества са декларирани и дали са платени данъци за тях, заяви Манолова

Трябва да излезе цялата истина за политици, които използват офшорни сметки. Време е българските институции наистина да се задействат. Стана ясно, че става дума за още един политик и още 200 души. Нечестно и срамно спрямо българските граждани е от чужбина през „Магнитски“ да ни кажат кои са олигарсите и корумпираните и през досиетата „Пандора“ да излизат имена.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по бТВ относно досиетата „Пандора“.

Важният въпрос е дали тези сметки, приходи и имущества са декларирани и дали са платени данъци за тях. Добре е, че НАП реагира и са поискали цялата информация. Хората искат цялата истина, допълни Манолова.

Тя бе категорична, че огромен проблем за домакинствата и бизнеса са по-високите сметки за ток, парно, вода и природен газ. Фирмите плащат три пъти по-големи сметки за ток. Природният газ се увеличи с около четири пъти, цената на водата ще се увеличи средно с 30 %, най-малко с 25 % ще бъде скокът на тока за домакинствата и 80 % увеличение на цената на парното, подчерта Манолова.

Извънредната ситуация изисква извънредни мерки. В Испания правителството пое цялото увеличение на сметките и на бизнеса, и на домакинствата. Във Франция беше замразено увеличаването на цените на тока и на природния газ. Настояваме държавата да поеме цялото повишение на цените на ток, парно, вода и природен газ за фирмите, домакинствата, болниците, детските градини и училищата, допълни Манолова.

Предложението ни е държавата да подкрепи от 1 октомври 2021 г. до 1 април 2022 г. не с 50 лв., а със 120 лв. бизнеса за по-високата цена на тока. Това би струвало 150-180 млн. лв. месечно, които бюджетът може да си позволи. Ако увеличението на цената на парното е 80 %, компенсацията за домакинствата ще бъде 40 млн. лв., обясни тя.

Необяснимо е защо уважаван и успешен човек, като проф. Герджиков ще води битката на ГЕРБ в президентските избори. Студентите на неговия университет бяха по площадите и искането беше едно – оставка на Борисов и на Гешев.

efekt-2
Loading...

„Изправи се.БГ“ категорично подкрепя кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. Той застана на страната на протестиращите и на народа. Това беше единствената институция със смело, отговорно и почтено поведение, което трябва да бъде подкрепено, каза още Манолова.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе