Манолова: Тръгна първото от петте ми дела срещу ПИК. Другите десети месец не са насрочени

в България

Манолова: Тръгна първото от петте ми дела срещу ПИК. Другите десети месец не са насрочениМанолова: Тръгна първото от петте ми дела срещу ПИК.

Другите десети месец не са насрочени

Манолова припомни, че през юни 2021 г. осъди Борисов на 10 000 лв. за клевета

Започнаха делата за клевета, които заведох срещу Информационна агенция ПИК. Днес беше първото заседание по едно от петте дела, които съм завела срещу тях. По част от исковите молби, заведени през януари 2021 г., все още не са насрочени заседания. Това е и една от причините за искане на цялостна реформа в съдебната система.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук след края на първото заседание по едно от делата за клевета, заведени от нея срещу ПИК.

Адвокатите на ПИК правят всичко възможно да „тупат топката“, да отлагат заседания и да шиканират. Със сигурност ще се опитват да бягат от правосъдието, но вярваме, че справедливостта ще възтържествува накрая, допълни тя.

Манолова подчерта, че не е случайно, че по делото срещу Борисов за клевета, което тя спечели, са били същите адвокати, като тези на ПИК. Ясно е, че ПИК е личният сайт на Бойко Борисов. Освен адвокатите, подходите, обидите и клеветите им са едни и същи, каза още тя.

Манолова припомни, че през юни 2021 г. осъди Борисов на 10 000 лв. за клевета, а главната редакторка на ПИК е била свидетел в защита на Борисов по делото. Сега остава да спечелим и делата срещу ПИК, заяви тя.

Битката срещу мафията може и трябва да се води и в съда. Това са важни битки и се надявам истината да възтържествува, каза адвокат Минчо Спасов, който защитава Манолова в съда.

Съдът отложи делото за 2 декември 2021 г.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ