5 неща, които няма как да знаете за холандците докато не се се преместите в страната им

в Любопитно

Всички знаем, че типичния холандски стереотип е високи хора, носещи дървени обувки, които обожават сирене с немски диалект – всичко това на фона на вятърни мелници! Но уви има много повече интересни неща, които можем да разберем от тази малка чудесна страна, както и за хората, които живеят в нея. Представяме ви 5 неща, които няма как да знаете за холандците докато не се се преместите в страната им.

1.Кафето е мания

За всички е известно че холандците обичат сирене, но освен това още по-изненадващ факт е, че те обожават кафето. Пият много кафе, искам да кажа ужасно много кафе! След скандинанвските страни, холандците са най-големите потребители на кафе. Средната консумация е около 150 литра на човек за година – три чаши на ден. Кафето се пие при всяка свободна възможност и обикновено се консумира с нещо сладко.

2.Холандия е много повече от Амстердам

Няма спор, столицата е уникална, интересна, необикновена точно като гърненце с мед за туристите. Истината, е че има още много места, които може да посетите в Холандия. Всъщност има ужасно много места, които дори ние самите не сме успели да обиколим. Факт е, че ако искаш да опознаеш истинската Холандия, трябва малко да се отдалечиш от Амстердам.

3. Холандците са „луди по леда“

В Холандия времето е хладно, но в повечето случеи леда и снега са рядко срещано явление. Но точно в тези редки случаи, холандците се запътват към магазините за да си купят кънки. Още щом видят лед, който покрива всички водни пътеки те просто грабват кънките и се втурват към „ледената пързалка“, която ще трае за кратко време. Като истински лебеди, които бягат към водата.

4.„Плоска“ като палачинка

Всички знаем, че Холандия е много равнинна страна. Валсберг е най високата точка в Холандия и е само 322.7 метра и се намира се в югоизточния край на страната в провинция Лимбург. Само 50% от територията на Нидерландия има земя, надвишаваща един метър над морското равнище, като повечето от районите са по-ниско от това. Ето къде идва израза „Netherlands is as flat as a pannenkoek.“

5. Холандски флаг и висяща раница

Когато се разкарвате из холандските улици, не се чудете ако видите холандския флаг и висяща раница към него. Това е една много интересна традиция, която се изпълнява след като учениците си вземат успешно всички изпити и завършат гимназия.

Източник: unify.bg

efekt-2

Вижте още от bultimes

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе