20 любопитни факти за живота, които ще ви накарат да се замислите

в Любопитно

Светът е очарователно място, за което може да се разкажат много интересни и забавни истории. Ако обаче искате да научите любопитни истински факти от живота, тогава трябва да разгледате информацията на Business Insider.

1. Има повече дървета на земята, отколкото звезди в Млечния път. Броят на звездите в нашата галактика е около 100 милиарда, а броят на дървета, които растат на нашата планета е три трилиона.

2. Най-големият жив организъм в света е медената гъба. Тя покрива площ от 880 хектара в национален парк в Източен Орегон, равна на 1665 футболни игрища. Гигантската гъба се простира на разстояние 5,6 км и средна дълбочина от един метър в земята.

3. Мис Пиги от Шоуто на Мъпетите и Йода от Междузвездни войни са озвучени от едно и също лице: актьора и кукловод Франк Оз.

4. По време на Втората световна война, към полската армия се включва мечката Войтек. Тя дори успяла да спечели чин ефрейтор и често пиела бира и пушела цигари с другите войници.

5. В Япония, повече хартия се използва за направата на комикси, отколкото за тоалетна хартия.

6. Откакто Плутон е открита през 1930 година, планетата все още не е направила пълна обиколка около Слънцето. В действителност, това става за 248 години.

7. Клеопатра е живяла във време, което е по-близо във времето до кацането на луната, отколкото до изграждането на Голямата пирамида в Гиза.

8. Испанският национален химн няма думи.

9. Медът не се разваля, така че дори и да намерите 3000 годишен мед (ако това е възможно), ще можете да го ядете.

10. Когато дишаме през носа си, ние винаги вдишваме повече въздух от едната ноздра, отколкото с другата, като това се променя на всеки 15 минути.

11. Ако по някакъв начин се отстранят всички празни пространства от атомите, които изграждат всеки човек на земята, цялата световна популация може да се побере в една ябълка.

12. Когато са строели пирамидите, все още е имало мамути на земята.

13. Има повече възможни итерации на играта шах, отколкото са атомите в познатата ни Вселена.

14. Ако някак си извлечем всичкото златото от нашата прекрасна малка планета, ние ще бъдем в състояние да я покрием цялата със слой от злато до коленете ни.

15. Писмеността е създадена не от египтяните, шумерите, китайците или маите, а от траките.

16. На един фотон са нужни 40 000 години, за да измине разстоянието от ядрото на слънцето до повърхността му, но само 8 минути, за да стигне до земята.

17. Водните мечки обикновено имат 0,5 мм дължина и могат да оцелеят във всяка ситуация, дори в космическия вакуум. Миниатюрната водна мечка е шампион по оцеляване сред земните същества.

18. Всеки материал, който се стопява при висока температура може да се превърне в стъкло. Просто трябва разтопеният материал да се охлади, преди неговите молекули да имат време да се пренастроят към това, което са били преди да се разтопят.

19. Какапо е не само най-редкият, но и най-странният папагал в света! Живее в Нова Зеландия и не лети, а вместо това обича да върви през нощта.

20. През 1903 година братята Райт полетяха за първи път. 66 години по-късно, човек се приземи на Луната

Източник:www.digital.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ