Чудеса се случват след поклонение в храм “Успение Богородично”

в Религия

Храм “Успение Богородично” е изключително красив. Но зад стените му се крие богата история. В храма има уникални икони, които творят чудеса

Когато посетите Казанлък, не пропускайте да си запалите свещички в храм “Успение Богородично”.

Той се намира в самия център на града. Зад сградата на Общината и Военния клуб. Всеки жител на града го знае, така че лесно и бързо ще ви упъти.

Влизате първоначално в красив, чист и отлично подреден двор. В градината цъфтят прекрасни цветя от ранна пролет до късна есен.

Храм “Успение Богородично” има уникален иконостас. На него са подредени редки стари икони.

Пред иконостаса вдясно се намира чудотворна икона на Свети Николай. Всеки знае, че Свети Николай е бил чудотворец, още докато бил жив. От Рая той продължава да помага на вярващите за разрешаване на всякакви проблеми.

На средния ред с големи икони вляво има копие от чудотворната икона на Пресвета Богородица Всецарица.

На първия ред с икони вляво, след като влезете в храма, има древна икона на Божията майка.

Наши читатели са ни писали, че успели да разрешат своите проблеми, след като са отправили горещи молитви към Божията майка.

До нея се намира икона на Свети Стилиян Детепазител. Той е голям помощник на всички родители за отглеждане на децата. Особено много помага ако децата са болни да оздравеят.

До стената вляво има голяма икона на Свети Мина. Под нея са наредени няколко важни чудотворни икони. Едната е Чудотворната икона „Пресвета Богородица на отците – Божигробски“.

Другата важна икона е на Свети Фанурий. Много рядко в българските храмове има икони на Свети Фанурий. Можете да го намерите още в Обрадовския манастир в София.

Свети Фанурий помага на болните от рак да се излекуват. Освен това той много помага на хората, които са сами да срещнат най-подходящия за тях партньор, с когото ще бъдат наистина щастливи.

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Религия

Отиди на Топ