Мощите на света Матрона лекуват рак и тежки болести

в Любопитно/Религия

Мощите на света Матрона са помогнали на много хора, от които лекарите са вдигнали ръце.

Чудотворните мощи на светицата лекуват доказано, твърдят изстрадали.

От години те се съхраняват зад стените на манастирите в Атон и то в българската обител-Зограф.

Затова говорят сънародници, които редовно ходят до Гърция, за да измолят изцеление от страшната болест на своите близки.

За съжалени, зад стените на манастирите в Атон, имат право да влизат само мъже.

Зад църквата се намира градината на Богородица. И там не може да стъпи женски крак, защото в противен случай Божията майка ще се разсърди.

Чудеса се разказват за чудотворната сила на мощите на света Матрона от векове. Светицата помага при най-тежките и неизлечими заболявания.

Мнозина от изтерзаните хора разказват, че тя им се явява на сън. Излекуваните гърци и българи споделяли почти една и съща история.

Светицата идвала в съня им, ровела в главата им и казвала, че са здрави.

Когато пациентите се събуждали, чудото се случвало-тежката болест била само спомен. Славата на светицата се разнесла далеч зад обителта.

Хора от цяла Европа и до днес пишат писма до манастира, за да благодарят на светицата.

Освен хората, мощите на света Матрона пазела и монасите. И често ги предупреждавала за инциденти. Светицата живяла на гръцкия остров Хиос, където била и погребана.

Докато била жива вършела чудеса, но малко от тях били записани.

По време на Османската империя турците изклали почти цялото население на остров Хиос. Преди да си тръгнат, пашата на Бурса намерил мощите й и си ги взел като трофей.

Тогава неговата слугиня Мария, която била християнка, казала, че ще му работи без пари, но да й предаде костите на Матрона.

Пашата се съгласил и така костите на светицата се върнали обратно в Гърция. Жената искала да ги върне на острова.

Но местните хора я посъветвали да предаде мощите на света Матрона в манастирите в Атон. Те се появили в българската обител, където лекуват и до сега.

Източник: topactualno.com

Виж още публикации на bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ