Хипотези за Ковчега на Завета

в Конспирации/Любопитно

40 години юдеите са се скитали из пустинята и през цялото време на лишения и мъки са носели със себе си огромен сандък – Ковчега на Завета. Библията нищо не казва за съдържанието му, затова теолозите не са на единно мнение по този въпрос. Едни смятат, че това е бил преносим Божи трон, други – че това е било хранилище на реликви.

Трета хипотеза обаче предлагат британски учени. Според тях в “Кебра Негес” /”Слава на Владетелите”/ и в свещената книга на юдеите “Зохар” се прави опит да се опише изключително сложната апаратура, която е произвеждала за скитащите в пустинята хранителен продукт, известен като манна небесна. Според изчисленията апаратурата е била тежка около 300 кг. Учените твърдят, че Ковчегът е автономно енергийно /най-вероятно атомно/ устройство, предназначено за създаване на хранителна субстанция на базата на хлорела или подобни водорасли.

Косвено потвърждение за това, че машината е връчена на Моисей от извънземни, е библейското описание на срещата му с Бога на Синайската планина. Това, че Бог се явил сред шум, грохот и мълнии, предполага спускането му от небето с космически кораб. Космическата хипотеза доста логично обяснява и целия епизод с четиридесетгодишното скитане на юдеите. Учените предполагат, че някаква извънземна цивилизация е смятала да изучи въздействието върху организма на хората на синтетичен продукт, способен да оказва влияние на генетично ниво. Изследователите правят извода, че днес, след хилядолетия, става ясно, че експериментът с изменението на генофонда на цял един народ, е бил напълно успешен.

Еврейската нация получила гени, които не само я надарили с повишена способност към наука, изкуство, икономика и др., но и особена издържливост, която не позволява на малобройния народ да изчезне в резултат на бедствията и гоненията, на които е бил подложен.

За последен път Библията споменава Ковчега във връзка с пророк Йеремия. Пророкът, когото ангелите предупредили за нападението на вавилонците, заповядал да вземат със себе си Ковчега. Той се изкачил на планината, където Моисей получил Скрижалите с Десетте Божи заповеди и открил там пещера. Йеремия поставил вътре Ковчега и олтара, а входа затрупал с камъни…

Така Ковчегът изчезнал завинаги, а без него явно е невъзможно да бъде опровергана или доказана последната хипотеза на британците….

Източник: krasotata.net

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ