Излязоха наяве любопитни факти от погребението на Петър Дънов

в Любопитно

Дъновисти разкриват чудесата, които се случили на гроба му

Любопитни факти от погребението на Петър Дънов видяха бял свят.

Видни дъновисти разкриват, че по време на погребението на Петър Дънов са се случили няколко чудеса. Най-голямото от чудесата в този ден била дематериализацията, т.е възкресението.

Малцина от последователите на Петър Дънов измежду които и Никола Антов останали на гроба му след погребението. Минути, след като трупът му бил положен в гроба, се чул оглушителен тътен.
Малцината останали на гроба му видели как тялото поело към небето, обляно от светлина, досущ като това на Христос.

Това, което малцина знаят е, че хората вярвали, че дрехите на Петър Дънов притежават мощна лековита сила. Именно поради тази причина след смъртта му се разпалил лют скандал кой каква част да вземе от неговите дрехи.

Това, което се коментира измежду най-старите дъновисти е, че дрехите му били разиграни на жребий измежду последователи на Бялото братство.
След смъртта му редица ценни реликви се изгубили някъде. Предполага се, че и те са последвали съдбата на дрехите му.

Сред изчезналите вещи на Петър Дънов бил и неговият бял бастун. Според петричката пророчица Ванга в този бастун е била скрита голяма тайна. Така и не става ясно обаче кой го е прибрал.

Източник: topactualno.com


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ