Според Далай Лама трябва да се готвим за среща с пришълци

в Любопитно

Духовният лидер на будистите Далай Лама бил поканен в Университета на Портланд /САЩ/, за да изнесе пред студентите реч за Вселената и мястото на човека в нея. В тази реч той засегнал и въпроса за извънземните.

Речта на Далай Лама, един от лидерите на човечеството, предизивикала истински шок, когато той разказал на студентите и не само на тях, че срещата с извънземна цивилизация не е далеч. Идеите му били действително шокиращи, тъй като той призовал студентите да са готови за този момент, когато ще се запознаят с гости от други галактики.

Според Далай Лама пришълците също са хора, може би малко различаващи се на външен вид, но по същество са също живи същества. ‘Трябва да разбираме, че пришълците са същества, които чувстват нещата по същия начин, дори и да се отличават външно от нас’, смята духовният лидер на будистите.

В тази реч Далай Лама подчертал, че независимо от физическия си облик, извънземните са същества с чувства, както и хората. Този факт съдържа и предупреждение, че с тях трябва да се отнасяме с доброта, дори и да изглеждат съвсем различно.

Далай Лама предупреждава, че срещата ще е шок за повечето земляни, тъй като обликът на тези разумни същества може да бъде травмиращ. Според будисткия гуру, за първи път човечеството е готово за момента, който ще промени живота му от всяка гледна точка., Тази среща изисква отговорност и в известен смисъл, промяна на възгледите за живота. Никой не може със сигурност да каже обаче кога ще се състои тя…

Източник: krasotata.net

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ