Респект! Полицията свали каските в Свиленград! В очите на мъжете и от двете страни се появиха сълзи… СНИМКИ

в България

Респект! Полицията свали каските в Свиленград! В очите на мъжете и от двете страни се появиха сълзи… СНИМКИ

Респект! Полицията свали каските в Свиленград в знак на съпричастност с протестиращите.

Протести и напрежения имаше в цялата страна през неделния ден. Основните искания бяха за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка „Гражданската отговорност” и данъците за старите коли.

 

За близо два часа в ранния следобед днес протестиращите от Хасковска област блокираха  АМ „Марица” на няколко километра от българо-турската граница.

 

Така на практика недоволните от настоящата социално-икономическа ситуация в страната  изпълниха заканата си за блокада на граничната зона.

До аутобана протестиращите  стигнаха пеша, след като автомобилите им бяха спрени на пътния възел за ГКПП „Капитан Петко войвода към” Гърция.

1542564909

На мястото протестното автошествие, които тръгна рано сутринта от Хасково и към което се присъединиха по пътя хора от Димитровград, Харманли, Любимец и Кърджали, се сля с протеста на Свиленград, който пък тръгна от центъра на пограничния град.

Под звуците на патриотични песни, хората отново издигнаха исканията си.

Протестът иска бъдещето на България да се решава  пряко от народа чрез референдуми. Промяна в изборния кодекс, намаляване числеността на депутатите в НС, са друга част от повдигнатите теми.

 

„Добре че младите подеха тази вълна на недоволство.Радваме се, че въпреки лошото време има толкова много хора тук. И аз съм с младите, защото всички искаме благоденствие и свестни заплати, пенсии, за да можем да съществуваме.

Не съм дошла да свалям властта, а само да  изразя мнението си, че искам добруването на народа”, коментира пенсионираната учителка по литература от Свиленград  Стефка Михайлова.

 

1542564830

Протестърите успяха да блокират движението за около половин час на пътния възел, но полицейския кордон не можа да ги удържи и те пробиха върволицата от полицаи.

Групата продължи до автомагистралата пеш. На самия аутобан хора започнаха да призовават полицаите към подкрепа. И тогава се случи и най-емоционалният момент-полицаите свалиха каските си и  оставиха щитовете на земята. Последваха бурни аплодисменти за хората на реда и възгласи ”Браво, истински българи!”. В очите на мъжете и от двете страни се появиха дори сълзи.

Съвсем спонтанно няколко от протестиращите тръгнаха към редиците  на полицаите, за да ги поздравят. Някои от протестиращите предадоха трибагрениците, които носеха в ръцете на униформените.

1542564865

В резултата на протеста се образуваха километрични опашки от автомобили и камиони и в двете платна на аутобана.
Блокадата беше вдигната малко след 15 часа.
В понеделник ще има нов протест на плщад “Свобода” в Хасково. Той запоочва в 18 часа, като част от националното шествие, което се готви в София.

Източник: onovini.com Епицентър

Това е България! Респект и уважение, заедно само ще спасим страната си ! 

Вижте още от bultimes

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ