СКАНДАЛНО! КФН крие упорито проблемите в застрахователния сектор, затова се вдига цената на Гражданската отговорност

в България

СКАНДАЛНО! КФН крие упорито проблемите в застрахователния сектор, затова се вдига цената на Гражданската отговорностКФН крие упорито проблемите в застрахователния сектор като прикрива редица нарушения от страна на застрахователни компании по повод извършване на тяхната дейност на територията на страната.

Комисията за финансов надзор е оставила без разглеждане стотици жалби срещу застрахователни компании във връзка със забавени от тях плащания на клиенти.

Проблемните компании бавели плащания както по заведени претенции по застраховка каско и гражданска отговорност, а така и по вече приключили застрахователни дела срещу тях с влязла в сила присъда.

Въпреки, че делата, заведени от пострадалите, които се точили години наред били приключили, застрахователните компании прикривали своите банкови сметки в разрез с българското законодателство, и така избягвали запорните съобщения на частните съдебни изпълнители, с години!

Въпросните компании имали перманентно по над 100 запора по банковите си сметки, но това не им пречело да осъществяват нормално своето функциониране, тъй като КФН си затваряла очите за техните нарушения, лично по разпореждане на управляващите, които закрилят застрахователния картел. Публична тайна е, че са прикривани ред компании, начело с Олимпик, но това далеч не е единствената проблемна компания.

Жалбите от пострадали били стотици, а комисията ги завеждала в отделен регистър, изпращала ги услужливо за сведение на застрахователните компании и Комисията ги архивирала без да отговоря на жалбите на пострадалите.

За всяка потулена жалба се плащало на висши чиновници в Комисията, а те нагоре – към управляващата партия.
Източник: oxnewsnewbgbg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ