През колко цикли преминава животът на човека?

в Любопитно

Според астролозите, животът ни се състои от 7-годишни цикли. Те твърдят, че причината за това е планетата Сатурн, която ни изправя през различни трудности и изпитание, които са характерни за всеки период. Ето етапите, през които преминаваме в различните възрасти:

– Периодът между 1 и 7 години неслучайно е наречен ‘първите 7’. В тази възраст всичко, което се случва, е ново и се случва за първи път – усмивка, стъпки, думи…А съвкупността от тези първи неща е основна на всеки един живот.

– Периодът от 8 до 14 години е този, при който детето напредва с помощта на своите родители. Те са хората, които го учат, помагат му да преодолее първите трудности и да се подготви за истинския живот.

– Цикълът от 15 до 21 години е доста труден, тъй като детето вече е пораснало и иска да бъде самостоятелно – то вече отстоява своето мнение. За родителите си обаче младият човек си е все още дете и по тази причина не са редки конфронтациите…

– От 22 до 28 години желанието за самостоятелност и свобода остава на заден план. Младият човек ясно може да подреди своите приоритети в живота. Това е много важен период за човека, тъй като от решенията му зависи посоката, в която той ще поеме по-нататък.

– От 29 до 35 години е етапът на професионално израстване. Повечето хора вече са открили своето призвание и сега градят кариера. В този период се създават и много семейства или пък се разрушават вече създадените.

– От 36 до 42 години е периодът, който се характеризира с равновесие и стабилност. Усиленият труд от предишните 7 години вече дава резултати. Повечето хора имат стабилно семейство и деца. Настава време за духовно израстване. Неслучайно именно в този период мнозина е настройват философски.

– Между 42 и 49 години жените стават по-суетни, а причината за това са първите появили се бръчки. Това кара дамите да се замислят все по-често за старостта и да изпитват носталгия по младостта. И двата пола натрупват килограми, стават по-трудно подвижни, което се отразява и на интересите им. Започват обаче и първите здравословни оплаквания.

– Периодът между 50 и 56 години е тежък. Здравословните оплаквания и неразположения се увеличават, а също така и депресивните състояния. Човек все по-често се вглежда в своето минало, сравнява го с настоящето и тъгува по отминалата младост. Затова е много важно в този период човек да не се изолира, тъй като така се обрича на самота.

– След 57 години човек постига житейска мъдрост, повечето хора са преодолели кризата на предишните години и вече разказват за своята младост с удоволствие, а не с тъга. Освен това много от тях преоткриват красотата на живота…

Източник: krasotata.net

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ