Носенето на злато е полезно. Вижте защо!

в Любопитно

Само по себе си златото днес е нещо, което прави повечето хора щастливи. Оказва се обаче, че в стари времена златото е носено не толкова като символ на благополучие, колкото като средство със здравословен ефект. И макар днес отношението към златните накити да се е променило коренно, позитивният им ефект върху здравето не се е.Съвременните научни проучвания доказват, че позитивният ефект на златните накити върху здравето на носещите ги може да надхвърли ефекта им като моден аксесоар. Благоприятен ефект се отчита не само върху емоционалното, но и върху физическото състояние.

Няма как да се оспори силният релаксиращ ефект на златото. То напълно си е заслужило славата на най-дестресиращия благороден метал и от дълбока древност помага за подобряване на настроението и снемане на психическото напрежение.Има данни, че носенето на златен накит подобрява кръвообращението в съответната зона на тялото, допринасяйки за поддържането на нормалната телесна температура и притока на хранителни вещества и енергия към нея. С този ефект на златото се асоциира и предположението, че златните накити може да ускорят зарастването на рани, допринасяйки за по-интензивното подновяване на мъртвите клетки с нови и здрави такива.

Благоприятният ефект на златото върху кръвообращението се свърза и с най-позитивния ефект, който се приписва на този благороден метал. Според различни научни проучвания, подкрепени и от конкретни лекарски наблюдения, носенето на златни накити може да помогне за облекчаване симптомите на ревматоиден артрит при хора с различна тежест на заболяването. Подобряването на кръвообращението е ключово средство за намаляване на възпалението, а оттам и на отока и болката в ставите, наблюдаващи се при обостряне на артритното заболяване.

Трудно е да се каже дали приписваните на златото ползи за психическото и физическо здраве са реални или се дължат само на плацебо ефекта. Добрата новина е, че няма никакви данни за странични ефекти или токсични последствия от продължителното носене на златни накити. Така всеки може да опита да проследи ефекта им върху себе си. Добре е да се има предвид единствено, че златните накити може да изгубят предполагаемите си ползи за здравето при комбиниране с други метали, дори те също да са благородни.

Източник: chernomore.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ