Не правете тези неща преди сън

в Любопитно

Всеки човек има свои ритуали, които прави задължително преди сън. Знаете ли обаче, че някои от ритуалите, които правите преди сън, не са никак полезни.Ето кои са тези ритуали:

1. Бръснене

Разбира се няма нищо лошо в това да се обръснете. Най-добре е обаче да правите този ритуал сутрин, а не непосредствено преди сън.

2. Почистване на лицето със сапун

Почистването на лицето преди сън със сапун, е много по-вредно, отколкото можете да си представите. Този препарат може да ви доведе редица проблеми, сред които и акне или пък да предизвика зачервяване на кожата.
Преди да изберете подходящия почистващ продукт за лицето си, трябва да установите какъв тип е кожата ви.

3. Топъл душ

Вероятно когато чуете топъл душ, в съзнанието ви веднага изниква представата за отпускане. Истината обаче е, че този душ може да окаже негативно влияние върху съня ви. Чрез него вие ще покачите температурата на тялото ви, а това ще ви попречи да заспите.

4. Миене на зъбите

Разбира се миенето на зъбите преди сън, е задължително. Мнозина обаче измиват зъбите си с четка и паста, без да ги почистят с конец, а това е огромна грешка

Източник: topactualno.com

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Любопитно

Отиди на Топ