Манолова: Утре е подходящ ден Борисов да подаде оставка

в България

Манолова: Утре е подходящ ден Борисов да подаде оставкаКрайно време е политическа сила да поеме отговорност за земеделските производители, каза Манолова в Кюстендил

1000 лв. месечно възнаграждение за работещ човек при гъвкаво работно време и 369 лв. минимална пенсия, колкото е прагът на бедност, биха били справедливи, каза още Манолова

Утре, преди дебата в Европарламента на 5 октомври за върховенството на правото, е един подходящ ден Борисов да подаде оставка. Протестите разобличиха властта, разобличиха Борисов. Видя се, че „царят е гол“, не просто по очи в спалнята, а до шкафчето с пачките и кюлчетата злато. Видя се, че Борисов не е човек на народа, а човек на олигархията. Европа също видя това – българските власти са обект на унищожителни доклади за върховенството на правото от Еврокомисията и Европарламента.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в Кюстендил, по време на Празника на плодородието днес.

На среща със земеделски производители и производители на плодове Манолова заяви:

Крайно време е политическа сила да поеме отговорност за земеделските производители. Основният проблем, който споделят е, че няма сигурност за реализация на продукцията и достъпа до пазара, както че и цената, на която се изкупуват плодовете и зеленчуците е обидно.

Тя посочи, че в меморандума е предвидено създаване на държавно изкупвателно предприятие, както и подкрепа на другите съществуващи изкупвателни предприятия.
Европа даде възможност на държавите членки да подкрепят важните за тях отрасли след кризата с коронавируса, така че България е длъжна да го направи, особено за семейните и малките стопанства. За тях би било подкрепа да се създадат собствени складови бази и собствени преработвателни предприятия, допълни Манолова.

Председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че сред основните приоритети на Гражданската платформа е осигуряването на нормални и справедливи доходи за работещите, самоосигуряващите се, земеделските производители, хората със семейни стопанства.

Поставили сме си за цел минимално възнаграждение от 1000 лв. за работещ българин, в това число и при гъвкаво работно време за хората и въвеждане на справедлива минимална почасова ставка. За целта държавата трябва да подкрепи бизнеса чрез данъчна политика, адекватна бизнес среда и директна помощ, включително от антикризисните фондове на ЕС. Помощта и от националното финансиране, и от Европейския спасителен фонд, трябва да бъде с акцент върху осигуряване и запазване на работните места и осигуряване на справедлив доход. Предстои икономически форум, на който да представим икономическата програма за постигане на целта за по-високи доходи и спиране на източванията, подчерта Манолова.

Тя заяви, че увеличаването на доходите включва и преизчисляване на пенсиите. Минималната пенсия да достигне линията на бедност – 369 лв. в момента, обясни Манолова.

Готови сме със законодателен пакет, който ще внесем в следващия парламент – законопроект за частния фалит, законопроект за ограничаване своеволията на колекторските фирми, промените в бързите кредити, банките, ЧСИ. Трябва да се спре злоупотребата от колекторски фирми над българските граждани, каза още Манолова. Тя посочи че, ако ЧСИ не спрат тормоза над хората те ще бъдат закрити, като дейността им ще се поеме от държавни съдебни изпълнители.

https://www.facebook.com/IzpraviSe.BG/videos/453534802480340


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ