Манолова призова българските евродепутати да подкрепят българските граждани срещу корупцията

в България

Манолова призова българските евродепутати да подкрепят българските граждани срещу корупциятаПризоваваме ви по време на дебата да застанете на страната не на партиите, които са ви издигнали, докато техни представители често създават, поставят политически чадър и съзнателно не разобличават корупционните схеми в България, а на страната на българските граждани.

За това призова председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в обръщение към българските евродепутати за дебата за върховенството на правото в България. Дебатът е насрочен за 5 октомври 2020 г. в Европейския парламент.

Българските евродепутати, независимо от коя партия са – ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти или Демократична България да гласуват „за“ резолюцията на Комисията по граждански свободи, права на човека и върховенство на правото (ЛИБЕ) към Европарламента. В тази резолюция ясно се казва, че корупцията е пропила българската държава, медиите са политически натискани и изнудвани от властта, финансиране получават само фирмите, приближени до управляващите, правата на гражданите са потъпкани, допълва Манолова.

Евродепутатите да гласуват „за“ резолюцията, за да застанат на страната на българските граждани, а не на страната на олигарсите, които управляват държавата. Да се съгласят с констатациите за корумпираното управление в България и за необходимостта от реформи за съдебната система, за изборното законодателство, за възстановяване на демократичните стандарти, правата на гражданите и едно почтено управление в интерес на гражданите, категорична е Манолова.

В България има повсеместна корупция. Публикуваните записи, снимки и цялостното му поведение не оставят никакво съмнение, че начело на корупционната пирамида е самият премиер Бойко Борисов. Разследвания по някои от тези схеми се водят в европейски държави. В България – не, допълва тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ